Eksplosion! Håndgranat sprunget ved Bandidos i Holbæk – Politiet er allerede massivt til stede

Foto: Flickr/News Oresund

De foreløbige undersøgelser af gerningsstedet i Holbæk tyder på, at det var en håndgranat, der detonerede i Holbæk i nat.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog i nat kl. ca. 01.30 en anmeldelse om et højt brag ved Bandidos’ tilholdssted på Østerstræde i Holbæk. Politiet har i samarbejde med Rigspolitiets kriminaltekniske afdeling siden undersøgt gerningsstedet nærmere. Den foreløbige konklusion er, at der på stedet er detoneret en håndgranat. Det har medført materielle skader på stedet, men ingen personer er kommet til skade ved hændelsen. Håndgranaten kunne dog under andre omstændigheder have haft mere alvorlige konsekvenser, og politiet ser derfor med meget stor alvor på det skete.

Politiet vurderer, at sprængningen er endnu et led i den konflikt, der over den seneste tid har udspillet sig i området.

”Det er helt uacceptabelt, at vi nu har en hændelse i Holbæk, der under andre omstændigheder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør” udtaler chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet er allerede massivt til stede i Holbæk og øger nu den politimæssige tilstedeværelse. Patruljering intensiveres, og den tryghedsskabende indsats fortsættes med udgangspunkt i en mobil politistation i lokalområdet.

Politiet vil senere i dag nedlægge et egentligt opholdsforbud i forhold til Bandidos’ opholdsted i Østerstræde i Holbæk. Opholdsforbuddet bygger videre på det af Holbæk Kommune indførte samlingsstedsforbud og betyder, at der efter opholdsforbuddets ikrafttræden ikke må opholde sig personer på stedet overhovedet. Herudover har politiet til hensigt at udvide området for den allerede iværksatte visitationszone i Holbæk.

LÆS OGSÅ:  58-årig ville dræbe sine egne børn i Rødovre – her er straffen

Efterforskningen af nattens hændelse og øvrige tidligere hændelser fortsætter ufortrødent med støtte fra andre politikredse og Rigspolitiet. Der er pt. 6 personer varetægtsfængslet for andre forhold i forbindelse med den verserende konflikt. ”Vi arbejder benhårdt på at få gerningsmændene fængslet og få opklaret sagerne, så vi kan få sat en stopper for det her”, udtaler chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen.