Ekstra politifolk indsættes – Nordjylland ramt af indbrudsbølge

Nordjyllands Politi har, fra 5. november – 11. november 2018, oplevet i alt 81 tilfælde af indbrud i privat beboelse. Store politistyrker indsat – borgere anmodes om at ringe 114 med oplysninger. 

Især områderne omkring Aalborg, Hjørring, Svenstrup og Brønderslev er ramt, ligesom at der har været tilfælde af indbrud i sommerhuse langs vestkysten.

”Det er langt over det niveau, som vi normalt ser for en weekend,” fastslår lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, og han tilføjer, at politiet nu indsætter ekstra politifolk for at efterforske de mange sager.

”Samtidig kommer vi i den kommende tid til at være betydeligt mere synlige i de indbrudsramte områder,” pointerer vicepolitiinspektøren.

Størstedelen af de anmeldte indbrud er sket i samme tidsrum, nemlig fra kl. 12 om eftermiddagen og frem til sidst på aftenen, omkring kl. 22.00. Ved flere af indbruddene blev der anvendt værktøj, som var fundet ude på gerningsstederne.

Ring 114 med oplysninger
Politiets mistanke går i retning af, at en hel del af disse indbrud er begået af udenlandske kriminelle grupperinger.

”Derfor vil vi meget gerne høre fra borgerne, hvis de bemærker mistænkelige personer eller køretøjer,” lyder den helt klare opfordring fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Tyvekosterne er i mange af sagerne effekter, der er lette at omsætte – det vil sige smykker, it-udstyr og kontanter.

”Vi har tidligere set, at tyvekosterne fra indbrud via post bliver sendt ud af Danmark,” siger Anders Uhrskov, der derfor også opfordrer butiksindehavere, som understøtter pakkepost til at udvise opmærksomhed ved mistænksomme forsendelser.

LÆS OGSÅ:  Drabsforsøg: Slået med slagvåben og stukket med kniv

Alle borgere og butiksansatte kan ringe 114, hvis de har oplysninger, som kan være relevant for politiet. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt.