Ekstremt snefald i Østrig: 7 gode råd til skigæsterne

Sneen fortsætter med at vælte ned, og det er især de østrigske alper, der i de seneste dage har fået ekstreme snemængder.

Det massive snefald er gode nyheder for skientusiaster, som er garanteret sne for alle pengene, når de i disse dage drager mod Alperne. Trods de enorme mængder sne fungerer pisterne, som de skal, og der er derfor helt særlige skioplevelser i vente.

– Vores gæster har mulighed for at opleve en unik snesituation på vores destinationer i Østrig. Vi opfordrer alle til at holde sig fra off-piste og i stedet nyde de helt særlige skioplevelser, de kan få på pisterne, udtaler Majbritt Jensen, salgschef hos skirejsebureauet Vinterly.

Fortsat muligt at stå på ski

Ifølge den østrigske vejrtjeneste ZAMG er det særligt regionen Salzburg, hvor de største snemængder er registreret. Dog er østrigerne godt forberedte på situationer som denne, og Jesper Weltström fra skiudlejningskonceptet Skiir kan ligeledes bekræfte, at der ikke er grund til at frygte for skiferien.

– Der er ingen grund til bekymring, da det fortsat er muligt at stå på ski som normalt. Østrigerne har styr på situationen, og alt fungerer som det skal, lyder det fra Jesper Weltström.

For de mange danskere, som er på vej på skiferie, gælder det blot om at tage sig sine forholdsregler og følge de lokale anvisninger. Derfor har Vinterly samlet en række gode råd til de gæster, som er på vej til de østrigske alper.

LÆS OGSÅ:  Årets isvinter har givet mange faldskader

7 gode råd til skigæsterne

  1. Sørg for at holde dig væk fra off-piste. I stedet bør du kun løbe på pisterne og huske at følge rådene fra pistetjenesten.
  2. Hold øje med skiltningen på de lokale skisportssteder og følg altid de lokale anvisninger.
  3. Skiguiderne på destinationerne er altid opdateret på sneforhold og sikkerhed, så brug dem, hvis du er i tvivl – de er der altid for dig.
  4. Hvis du vælger at køre selv til destinationen, skal du huske snekæder, varme tæpper og snacks. Husk også at tjekke op på de gældende regler for de lande, du skal køre i.
  5. Tjek den lokale vejrudsigt, så du kan holde dig opdateret på den unikke snesituation og være opmærksom på eksempelvis tåge eller isslag.
  6. Husk skibriller med gule glas samt mobil og powerbank, så du kan forevige dine fede skioplevelser i de vilde snemængder.
  7. Pas på hinanden og glæd jer til jeres skiferie, som I ellers ville have gjort.

 

Kilde: ZAMG