Ellemann er bare forkert som oppositionsleder

Det Ellemann’ske problem er dette: Jakob Ellemann-Jensen er en svag og dårlig leder af oppositionen, fordi han har de forkerte politiske holdninger, skriver Eva Selsing i Berlingske.

Socialdemokraterne har med succes omfavnet det brede Danmark, taget danskernes bekymringer alvorligt og, i hvert fald i retorikken, har omsorg for landet som et kulturelt og historisk fællesskab.

Ellemann står for det præcist modsatte: det urbane, velbehageligt grønne, erhvervsrettede, pengefikserede, globalistiske fix, hvor sammenhængskraft er erstattet med føderalisme. Hvor blikket kun ser fremad. Der hvor de største problemer med indvandring er ”tonen”.

Sådan en mand er bare forkert i rollen som den, der samler borgerligheden og dermed Danmark. Man kan ikke samle noget, man ikke interesserer sig for eller ved noget om. Ja, som man måske ligefrem foragter.

Udsyn, samhandel, EU-sokker. Det gør Ellemann grundlæggende off. Det er et spørgsmål om politiske holdninger, ikke om spin og strategi og hvad skyklapskommentatorerne ellers finder på. Ellemann er bare forkert.