Emma var tæt på et farvel til drømmeuddannelsen på grund af eksem

Emma Laursen led af kraftig eksem på hænder og arme indtil for få måneder siden og var derfor tæt på at sige farvel til drømmeuddannelsen som bager.

Mange danskere lider af en hudsygdom, som belaster dem fysisk og psykisk. Emma Laursen var tæt på at droppe sin bageruddannelse på grund af håndeksem, indtil hun fik hjælp af en hudekspert til korrekt pleje.

Mange danskere lider af hudsygdomme, der kan give fysiske gener og gå ud over selvtilliden, uden at kende til en behandling. Hudplejeeksperterne hos Beauté Pacifique besluttede derfor i år at stille ekspertviden og rådgivning til rådighed for personer med typiske hudlidelser som rosacea, akne og eksem i Projekt Hudhjælp.

Projektet demonstrerer, at man med korrekt hudpleje kan få en sund og stærk hud. Kristian Bakke Arvesen er hudlæge og han gennemgik ansøgningerne fra projektets deltagere indledningsvis. De kom alle med et brændende ønske om hjælp, fordi deres hudlidelse gav problemer i dagligdagen.

– Huden er en stor del af vores identitet, og derfor kan det føre til social isolation, hvis man har hudproblemer. Det kan være direkte invaliderende, hvis huden kløer, og det kan betyde søvnbesvær eller koncentrationsbesvær på arbejdet. Derfor er det vigtigt at hjælpe de mange mennesker med hudlidelser, siger Kristian Bakke Arvesen.

Emmas bagerdrøm blev reddet

20-årige Emma Laursen led af kraftig eksem på hænder og arme indtil for få måneder siden. Det besværliggjorde hendes arbejde som bagerlærling, da de mange håndvaske og melet i bageriet gav hende smertefulde revner i huden. Emma Laursen var tæt på at sige farvel til uddannelsen, da hun meldte sig til Projekt Hudhjælp.

En hudekspert scannede Emma Laursens hud, og der blev på den baggrund sammensat et hudplejeprogram med daglig afrens og hudpleje, som hun skulle følge i tre måneder. Da tiden var gået, var Emma Laursens eksem væk og Beauté Pacifiques hudekspert vurderede, at Emma kunne fortsætte drømmeuddannelsen, hvis hun ønskede det.

– Min hud føles som ny. Det giver mig fornyet livsglæde, og det handler ikke bare om min uddannelse. Som en 20-årig pige vil jeg gerne have en pæn hud, og jeg ved, hvor hårdt det kan være at have hudproblemer, så jeg håber, at andre kan få samme hjælp, sigerEmma Laursen. 

Plej din hud på daglig basis

Gitte Mayland er hudeksperten, der hjalp Emma Laursen. Hun forklarer, at Emma Laursen er et eksempel på, at man kan overkomme mange af de gængse hudlidelser, hvis man passer godt på huden i det daglige.

– Projekt Hudhjælp viser, at man kommer langt med simple rutiner morgen og aften. Er huden stærk og i balance, så reparerer den sig selv. Man skal kende sin hudtype og bruge de produkter, der passer til den, siger Gitte Mayland.

Hos Beauté Pacifique kan man få scannet sin hud og på den baggrund få råd og vejledning til korrekt pleje. Ifølge Gitte Mayland er det dog en god tommelfingerregel for de fleste hudtyper, at man bruger en god fugtighedscreme.