Debatredaktør med en højere IQ savnes

Hvad har den irakiske ayatollah Hadi al-Modarresi, USA’s præsident Donald Trump og Jyllands-Postens nationalkonservative blogger, Mikael Jalving, til fælles? Det spørgsmål besvarer debatredaktør Pierre Collignon i det venstreradikale Berlingskes leder den 14. marts.

Den irakiske ayatollah har en teori om, at coronavirussen er en straf fra Allah. Og præsident Trump har i ugevis gjort et stort nummer ud af negligere faren fra covid-19”, skriver Collignon.

Som systemets mand er Collignon forståeligt nok ikke så meget for at nævne, at den danske statsminister i ugevis har negligeret faren fra covid-19, idet hun og hendes regering gik ud fra, at danske myndigheder og eksperter vidste, hvad de talte om. Men det gjorde de ikke.

I ugevis har danske myndigheder og eksperter nemlig afvist alle de negative spådomme vedr. covid-19 som ”skudt langt over målet”, negligeret alvoren af coronavirussen og overset faren ved smitte fra skisportsstederne i især Italien og Østrig.

I dag indrømmer eksperterne fra især Statens Serum Institut, at de var for optimistiske i deres oprindelige udmeldinger. Ikke overraskende lød en megatyk overskrift på Berlingskes forside den 13. marts: ”Myndigheder og eksperter gik helt fejl af virusfaren”.

Mens Trump benægtede og bortforklarede, har virussen spredt sig så meget, at præsident måtte ændre kurs”, skriver Collignon. Han ”glemmer” lige at nævne, at også Mette F. og hendes regering har siddet på hænderne, fordi eksperterne mente, at situationen var under kontrol.

Donald Trump har misrepræsenteret udfordringen fra virussen og forsinket indsatsen mod den”, skriver Collignon. Han ”glemmer” lige at nævne, at også Mette F. og hendes regering har forsinket indsatsen mod coronavirussen, fordi de blindt stolede på danske eksperters vurdering af situationen.

Til sidst får Mikael Jalving en over nakken, fordi han i sin blog har skrevet, at ”indvandringen fra de varme lande er farligere end corona”. Jalving er i Collignons optik en besat papegøje, som gentager det eneste ord, han har lært ”Muslimer, muslimer, muslimer”.

Selv om Collignon kalder sig debatredaktør, indbyder hans primitive og ideologisk farvede leder ikke til debat. Den indeholder ingen selvstændige tanker, tankevækkende betragtninger eller originale vinkler, som man kunne debattere med – kun mobning og dæmonisering af den amerikanske præsident og en dansk, nationalkonservativ blogger.

Jeg vil personligt meget gerne tage debatter om indvandring, integration og islam, men hvis man som en besat får drejet ethvert problem tilbage til muslimsk indvandring, bliver man uinteressant at høre på”, skriver Collignon, der som besat gang på gang drejer alverdens dårligdomme tilbage til Donald Trump og populisterne.

Dagens spørgsmål er: Når Berlingske serverer den slags ubegavede ledere for sine læsere, er det fordi Tom Jensen ikke har kunnet opdrive en debatredaktør med en højere IQ, eller er det fordi Berlingske ingen respekt har for læsernes intelligens? Spørgsmålet svæver i luften.

Skulle nogen føle sig fristet til at tegne at abonnement på Berlingskes “kvalitetsjournalistik”, er prisen 7.188 kr. inkl. moms om året.

André Rossmann

 

Kommentarer