En potentiel bombe under Demokraterne (DEBAT)

Justitsminister William Barr siger, at hans rapport om misbruget af spionloven kommer snart. Rapporten, som er resultatet af halvandet års efterforskning af undersøger Michael Horowitz, kan ikke undgå at skabe en ny kløft mellem republikanere og demokrater.

Af Ivan Dybdal.

En række personer, der er nævnt i rapporten, har lige nu mulighed for at kommentere den måde, de er citeret på i rapporten. Og når denne proces er forbi, hvilket burde ske snart, vil rapporten blive offentliggjort. Det er hvad Horowitz, der er generalinspektør i USA’s justitsministerium, selv foreslår.

Præsident Trumps republikanske allierede hævder, at Horowitz-rapporten vil vise, at justitsministeriet og FBI-embedsmænd vildledte den hemmelige FISA-domstol ved at bruge et ikke-verificeret dossier udarbejdet af den britiske eks-spion Christopher Steele til at få adgang til hemmelig elektronisk overvågning af Trump’s valgkampagne og standse præsidentkandidat Trump med statens organer som våben.

FISA-domstolen blev etableret i 1978 med afsæt i spionloven (Foreign Intelligence Surveillance Act). Den godkender telefonaflytning, dataindsamling og regeringsanmodninger om at overvåge mistænkte terrorister og spioner.

FISA-domstolen har til huse få blokke væk fra Det Hvide Hus og Capitol i en adgangs-bevogtet del af distriktsdomstolen (US District Court) på Constitution Avenue. Den er helt ukendt i offentligheden. Regeringsembedsmænd vil ikke fortælle, hvor den præcis ligger i bunker-komplekset. Domstolen er hemmelig og totalt isoleret mod aflytning. 

Spionloven (Foreign Intelligence Surveillance Act) blev i sin tid vedtaget for at kunne aflytte og afsløre fremmede spioner, der mistænktes for at spionere mod USA. At bruge spionloven mod Trump, hvilket Demokraternes nationalkomité, Hillary Clinton og præsident Obama gjorde, tangerer et statskup.

LÆS OGSÅ:  Debat: Vi taler og taler om vores frie vilje.        

Hillary Clinton og daværende præsident Obama brugte nemlig FISA-domstolen til at opnå en hemmelig kendelse om aflytning af deres politiske modstander, republikaneren Donald Trump’s valgkampagne.

Clinton og Obama har i al hemmelighed købt den forfalskede Steele-rapport af konsulentfirmaet Fusion GPS. De har brugt Steele-rapporten uden at underrette FISA-domstolen om, at de selv havde købt og betalt for den, og det burde de have gjort i henhold til den gældende lov.

Horowitz-rapporten ventes at ramme Demokraterne som en boomerang.