Endnu en omgang borgerligt klynk

I en kommentar i Berlingske fremsætter 11 borgerlige stemmer en skarp kritik af Berlingske:

”Da Berlingske er en erklæret konservativ avis, burde dette afspejles på lederlads samt emner og vinklinger i de indlæg, avisen bringer. Berlingske er imidlertid blevet en liberal avis, hvor der gives plads til forskellige liberale positioner, ofte af meget venstreorienteret karakter.

På debatsiderne er kun ca. 10 pct. af skribenterne konservative, resten er liberale eller venstreorienterede. Og man skal lede længe efter konservative holdninger i lederne.

Der er intet forsvar for den nationale suverænitet og nationalstatens betydning, men derimod masser af plads til kritik af Brexit, Boris Johnson og Trump. USA-dækningen er ensidigt til fordel for den amerikanske liberale venstrefløj. Man bakker heller ikke op om valget af en konservativ dommer til USA’s højesteret.

Berlingske løber fra sin arv, sin forpligtelse og de gode, borgerlige værdier. En borgerlighed uden konservatisme ophører nemlig med at være borgerlig”.

Altså endnu en omgang borgerligt klynk og ingen erkendelse af, at vælgere, som tidligere var borgerlige, har rykket sig fra højre mod midten og bakker i dag fuldt og helt op om den socialdemokratiske velfærdsstat, indkomstlighed og socialistisk omfordelingscirkus.

Ingen erkendelse af, at Socialdemokratiets velfærdspolitiske folkehjem også er blevet de borgerliges hjem.

Virkeligheden er, at der blandt danske vælgere, herunder de borgerlige, ingen opbakning er til anden samfundsindretning end den socialdemokratiske velfærdsstat, og det afspejles ganske logisk i Berlingskes og de øvrige statsstøttede mediers emner og vinklinger.

De såkaldte ”borgerlige” debattører klamrer sig til selvbilledet af Danmark som et land, hvor det politiske landskab er delt op mellem de røde og de blå.

De klamrer sig til illusionen om dansk politik som en hidsig kampplads, der præges af dybe kløfter mellem de røde og blå partier, og hvor der konstant er slagsmål om retningen for samfundet.

Virkeligheden er, at de såkaldte borgerlige oppositionspartier ikke udgør en ægte ideologisk opposition, men er blot afarter af Socialdemokratiet. De borgerlige ser det som deres mission at optimere og effektivisere den socialdemokratiske velfærdsstat – ikke afskaffe den og indføre en ægte liberal samfundsmodel.

Alle danske politikere inkl. de borgerlige er indoktrineret med og syltet ind i venstreorienteret, socialdemokratisk tankegang. De borgerlige vælgere har fået venstreorienteret, socialdemokratisk mindset ind med modermælken og vil det samme med samfundet som Socialdemokratiet. Minus 5 pct.

Bundlinjen er, at danskerne, både de borgerlige og de ikke-borgerlige, er 100 pct. tilfredse med den socialdemokratiske leverpostej.

Det borgerlige projekt har ingen gang på socialdemokratisk jord – det er dødt og begravet – godt og grundigt. Det eneste, der er tilbage, er borgerligt klynk.

Læs mere om den forsvundne borgerlighed her, her og her.

André Rossmann