Er Berlingske en borgerlig avis?


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Den 15. april har Berlingske bragt en 2-sidet artikel, som reklamerer for prof. Kurt Klaudi Klausens bog om DJØFere, der hyldes som velfærdsstatens helte. Det centrale afsnit i artiklen lyder således:

”Hvis ikke vi havde haft en rationaliseret og effektiviseret offentlig sektor, så havde vi kun haft det alternativ at privatisere den. Fordi vi fik styr på den offentlige sektor, har vi stadig rigtigt mange ting liggende i den offentlige sektor, for så har det stadig legitimitet. Det er drevet så rationelt og så fornuftigt som muligt. Jeg kan også sige det på den måde, at hvis det offentlige ikke kan konkurrere med det private, så har det offentlige ingen eksistensberettigelse”.

Vi lader citatet stå et øjeblik.

Berlingske mener åbenbart, at der er al mulig grund at reklamere for en professor, der konkluderer, at ”hvis det offentlige ikke kan konkurrere med det private, som har det offentlige ingen eksistensberettigelse”. Dette postuleres i ramme alvor en tid, hvor regeringen forsøger at sætte en stopper for offentligt opgavetyveri, og hvor det offentlige bruger alle mulige krumspring for at reducere antallet af offentlige udbud til et minimum.

Mens prof. Klausen ikke kan få armene ned af begejstring for, at ”vi har fået styr på det offentlige sektor”, er vi mange, der er lodret uenige. Bl.a. Martin Ågerup fra CEPOS, som i sin bog med titlen ”Velfærd i det 21. århundrede” sort på hvidt dokumenterer, at velfærdsstaten i sin nuværende form og indretning er stadig dårligere rustet til at levere velfærdsydelser, der lever op til borgernes forventninger, forhindrer innovation og reducerer velstanden i det danske samfund. Vi mener ikke at have set en 2-sidet artikel i Berlingske, der reklamerer for Martin Ågerups bog.

LÆS OGSÅ:  Jødehadet tager overhånd i FN

Den ægte borgerlighed er død og begravet – i hvert fald i Berlingske. Den fuldstændig uhæmmede reklame for venstreorienterede synspunkter i en avis, der kalder sig borgerlig, viser, at den borgerlige fløj har tabt kampen om, hvordan virkeligheden herhjemme italesættes.