Er det S eller V, der lyver bedst?

Det er evnen til at lyve og ”stjæle” vælgere, der vil afgøre, om det er de røde eller de blå, der får regeringsmagten ved næste folketingsvalg.

Ved sidste folketingsvalg stjal Mette F. blå vælgere ved at bilde danskerne ind, at Socialdemokratiet vil gøre udlændingepolitikken rigtig hård og stram. Virkeligheden er imidlertid, at udlændingepolitikken i dette land ikke kan strammes mere. Danmark er nemlig bundet af EU, FN og de indgåede internationale konventioner og er for længst gået til stregen.

Tidligere på sommeren forsøgte Kaare Dybvad (S) at stjæle borgerlige vælgere ved at omdefinere frihedsbegrebet. I Socialdemokratiets optik handler frihed nemlig ikke om fravær af tvang, men om politikernes frihed til at detailstyre danskernes liv.

I dagens Berlingske er det Venstres Morten Dahlin, der markedsfører de borgerlige som en frihedselskende opposition. ”Politikerne blander sig alt for meget i folks liv, og derfor skal man fjerne tåbelige forbud”, lyder det fra Dahlin.

Da de fleste danskere er godtroende og uvidende, vil de sluge det råt.

Sandheden er, at regelmængden er vokset under alle regeringer siden 1989, også de borgerlige. De seneste år har vi været vidne til systematiske lov- og regelbrud begået af offentlige myndigheder, og på flere områder har Danmark udviklet bananstatsagtige symptomer, hvor retssikkerheden er helt i bund.

Selv om Dahlin markedsfører Venstre og de øvrige borgerlige som værende i opposition til den formynderiske socialstat, har samtlige borgerlige regeringer været med til at øge statens formynderi. Årsagen hertil er enkel: De fleste borgerlige er helt med på idéen om, at det er det gode velfærdssamfunds ret at organisere og definere borgernes private liv.

Som et eksempel på tåbelige forbud henviser Dahlin til forbuddet om at pleje tilskadekomne pindsvin uden autorisation. Det morsomme er, at det er Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som i sin egenskab af miljø- og fødevareminister forbød alle, der ikke er autoriseret af formynderstaten, at pleje tilskadekomne pindsvin.

Dahlin giver de røde skylden for, at man i Danmark ikke har et reelt frit valg af plejeboliger samt at det er forbudt at drive private daginstitutioner og tjene penge på det.

Sandheden er, at blandt vælgerne i blå blok foretrækker 72 pct., at det offentlige tager sig af velfærden i Danmark, og at velfærd skal være placeret i en offentlig monopolsektor. Der er derfor ingen borgerlige partier, der har afmontering af det offentlige monopol på programmet. Tværtimod.

I forhold til at øge den personlige frihed og danskernes valgfrihed er det reelt hip som hap, om den kommende statsminister hedder Mette F. eller Jakob Ellemann-Jensen. S og V er rørende enige om, at den formynderiske socialstat skal udbygges og bevares.

Er det de røde eller de blå, der lyver bedst? Døm selv.

André Rossmann