Er hun på jagt efter muslimske vælgere?

Ved folketingsvalget den 5. juni 2019 var det Enhedslisten og de Radikale, der rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. Især de Radikale fik et kanonvalg. På valgstedet Camp U i Vollsmose i Odense er De Radikale således gået fra 3,9 pct. af stemmerne i 2015 til 33,6 pct. i 2019 – en 8-dobling.

Mon det har givet den unge formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, stof til eftertanke? Man kunne tro, at hun er på jagt efter muslimske vælgere, når man læser hendes seneste blog i Jyllands-Posten:

Det er dybt udemokratisk at forsøge at definere danske værdier eller “danskhed”.

Hvis vi nogensinde lokker Bertel Haarder eller andre ærke-danere til at skrive den danske kanon færdig, så betyder det også, at debatten om vores lands værdier stopper.

Så er man dansk, hvis man passer i kassen af frikadeller, julehjerter, kirkegang eller cykelture til arbejde. Det vil sige, at alle dem, som ikke holder jul eller som ikke er medlemmer af folkekirken med ét slag er udanske.

Det er ikke sundt for et land at ville begrænse sine værdier og definere sig selv så fast. Det bliver næsten ekstremistisk at forsøge at fange danskhedens essens.

Det demokratiske alternativ er debat og dialog. At vi hele tiden bliver i tvivl. At vi hele tiden udfordres på vores egne fordomme og definitioner. At vi hele tiden konfronteres med andre mennesker, som lever anderledes, tror anderledes og bor anderledes end os selv – og er ligeså danske. Det er sundt at blive skubbet til af fremmede værdier”.

Kommentarer