Er Løkke Venstres comeback kid?

Venstres formand Lars Løkke Rasmussens har i en video gjort det klart, at han har en ambition om få statsministerposten igen. Det skriver Børsen.

De seneste år har Løkke som bekendt været centrum for betændte personsager, der skyldes hans dårlige personlige dømmekraft. Der var således rod med bilag på smøger, hotelovernatninger under navnet Jensen, flyveture på 1. klasse til Asien og tilbage, ophold på dyre hoteller betalt af miljøorganisationen CGGI, et sommerhusophold på en gavmild storfiskers regning, habitter for 160.000 kr. betalt af Venstre, LøkkeFonden og meget andet.

Vælgerne har således et billede af en tidligere statsminister og Venstre-formand, der har beriget sig selv. Som erfaren og professionel politiker burde Løkke have vidst, at sagerne kunne få de konsekvenser, de fik. Selv med bind for øjnene skulle han have set for sig, at ingen af sagerne kunne tåle at komme på forsiden af Ekstra Bladet. Han har været 30 år i politik, så man burde måske kunne forvente, at hans dømmekraft var i top. Men det er den ikke.

Valgforskere har påvist, at Løkkes personsager formodentlig kostede blå blok ca. 180.000 stemmer i 2015. En del Venstre-vælgere mener, at sagerne befandt sig i småtingsafdelingen. Andre vælgere ser Løkke som en pamper, der glad tager imod særlige privilegier.

Spørgsmålet bliver derfor, hvilken lærdom Venstre vil udlede af nederlaget og det voldsomme stemmetab i 2015, når partiet skal til at vælge en statsministerkandidat, der har de bedste chancer for at tage nøglerne til Statsministeriet tilbage.

Kommentarer