Erdogan truer med at “åbne portene” til Europa

Tyrkiets præsident Tayyip Erdogan betragter tydeligvis tyrkere bosiddende i Vesten som islams spydspids. I år sagde han til tyrkere bosiddende i Vesten: " Flyt ud i de bedre boligområder. Kør i de bedste biler. Bo i de bedste huse. Få ikke tre, men fire børn. For I er Europas fremtid. Det vil være den bedste reaktion på uretfærdighederne begået imod jer". (Foto: Gokhan Sahin/Getty Images)

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan truer nu Europa med en ny bølge af flygtninge, hvis hans krav ikke bliver opfyldt.

En ny asylbølge er muligvis på vej til Europa. I det mindste hvis den tyrkiske præsident gør alvor af sine trusler.

Siden 2011 har Tyrkiet modtaget 3,6 millioner flygtninge fra nabolandet Syrien. Men nu truer Erdogan med at lade disse mennesker rejse til Europa.

Ifølge The Guardian kunne det forårsage en ren tsunami af asylansøgere, der var langt større end i 2015.

“Vi bliver tvunget til at åbne portene. Vi kan ikke tvinges til at håndtere hele byrden alene”, siger Erdogan.

Ren afpresning

Erdogan kræver at han skal modtage hjælp til at opbygge en såkaldt sikkerhedszone i det stadigt mere sikrere Syrien, så syrere kan bosætte sig dér i stedet. Præsidenten ønsker, at EU skal hjælpe med logistik og penge, ifølge al Jazeera. Derefter planlægger Erdogan at sende en million syrere tilbage.

Men “hvis dette ikke sker, vil vi åbne portene på fuld gab,” truer den tyrkiske præsident.

I 2016 underskrev Tyrkiet en aftale med EU om at stoppe tilstrømningen af ​​indvandrere til Europa. Dette til gengæld for bestikkelse af milliarder af euro. Erdogan påstår dog at kun en brøkdel af pengene er blevet udbetalt.

Det skriver Fria Tider.