Erkendte 114 bedrageriforhold og skal nu 2½ år i fængsel

En 34-årig mand fra Sjælland skal tilbringe de næste 2½ år i fængsel, efter han torsdag i Retten i Randers erkendte 114 gange at have snydt og bedraget tæt på lige så mange privatpersoner og i fire tilfælde også hoteller.

Den 34-årige mand blev anholdt i oktober sidste år, hvor Østjyllands Politis efterforskere havde fundet frem til 91 bedrageriforhold, som han var mistænkt for at stå bag. Det var nok til at få ham varetægtsfængslet, og siden da er sagen vokset til i alt 114 forhold.

Langt størstedelen af sagerne omhandler bedrageri i forbindelse med samhandel mellem private, hvor den 34-årige mand har sat diverse varer, koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort, til salg på Den Blå Avis eller Facebook og fået køberen til at overføre penge til enten ham selv, eller nogen han kender, hvorefter køberen aldrig modtog sin vare.

”Sagen her viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af. Den 34-årige er dømt for 101 gange at have lokket en køber til at overføre penge for en vare, som vedkommende aldrig har fået, og det har han så tjent knap 370.000 kroner på,” siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

LÆS OGSÅ:  Sådan fik to mænd adgang til borgeres bankkonti og til at hæve store beløb

 

Sagerne samlet i LCIK

Det er politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, i daglig tale LCIK, der har modtaget størstedelen af anmeldelserne, der er kommet ind fra hele landet. Her har man stået for den indledende efterforskning, kædet sagerne sammen og fundet frem til, at det var den 34-årige, der stod bag.

Sagerne er efterfølgende blevet oversendt til Østjyllands Politi, da den 34-årige på det tidspunkt havde adresse i Aarhus. Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet har herefter fortsat efterforskningen, der altså mundede ud i samlet set 114 bedrageriforhold til et samlet beløb på knap en halv million kroner.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor LCIK gør en forskel i denne type sager, der går på tværs af landet og på tværs af politikredse. De sidder med overblikket over alle anmeldelserne, og har meget nemmere ved at kæde tingene sammen, end vi ville have, hvis anmeldelserne blev behandlet i op mod 12 forskellige politikredse,” siger Lasse Nielsen Dyrberg.

 

Falsk lejlighed og falsk ID

Udover de 101 nethandler er den 34-årige også dømt for at have sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer. Efterfølgende indgik han en lejekontrakt med to forskellige kvinder, som han fik til at overføre depositum og forudbetalt husleje på trods af, at han ikke havde rådighed over lejligheden.

LÆS OGSÅ:  29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Han er også dømt for fire gange, på fire forskellige hoteller, at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på et hotelværelse og bestilt mad og drikke på trods af, at han ikke havde penge til at betale for noget af det.

”Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte samtlige forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug”, siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Den 34-årige modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet.