Et nyt Nigeria-brev fra Lars Løkke

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har givet et løfte om, at Venstre vil bruge sammenlagt 69 mia. kr. på øget velfærd frem mod 2025. Når de 69 mia. er brugt, vil der stort set ikke være en mønt tilbage i kassen. Det skriver Børsen.

Velfærdsløftet på 69 mia. kr. svarer ikke til, at Venstre vil bruge 69 mia. kr. ekstra om året på velfærd. De 69 mia. kr. er i stedet det samlede beløb man får, hvis man lægger sammen, hvor meget Venstre vil bruge i hvert enkelt år frem mod 2025.

Man har meldt ud, at man har tænkt sig at bruge så godt som hele råderummet på øget offentligt forbrug”, siger Niels Storm Knigge, senioranalytiker i tænketanken Kraka.

Samme vurdering har Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos: ”Det indebærer, at næsten hele råderummet er brugt på højere offentligt forbrug”.

Han kritiserer samtidig Venstre for at lægge de årlige beløb sammen for at få velfærdsløftet til at se større ud, end det reelt er. ”De 69 mia. kr. er et akkumuleret beløb som giver et misvisende billede af hvor meget det offentlige forbrug øges“, siger Mads Lundby Hansen.

24NYT: Landets dygtigste politiske håndværker, Lars Ulykke, har det med at præsentere det ene politiske udspil efter det andet for at vise, at han kan levere resultater. Hans ”ambitiøse” planer er imidlertid ikke andet end valgflæsk og valgkampsstunts.

Børsens Helle Ib har i sin tid kaldt Løkkes grandiose klimaplan ”en slags Nigeria-brev til vælgerne, som lover guld og grønne skove, der vil åbenbare sig, hvis blot de grønne danskeres tillidsfulde hjerte åbner sig”.

Løkkes løfte om at bruge 69 mia. på øget velfærd er ikke andet end et nyt Nigeria-brev. Der er dog helt sikkert mange godtroende og dumnaive vælgere, der vil æde det råt.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb