Et stigende antal afviste nægter at rejse hjem

For hver måned, der går, vælger stadig flere afviste asylansøgere at blive i Danmark, skriver Berlingske. Danmark kan ikke udvise dem med magt, og de ønsker ikke at rejse frivilligt.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at selv om næsten 5.000 afviste asylansøgere er blevet hjemsendt i 2018, sidder et voksende antal fast i Danmark.

I maj sidste år var 437 personer i dét, myndighederne kalder ”fastlåst position”. Siden voksede tallet til 641 personer i december 2018.

Nogle af dem har været her i mange år og er tvunget til at leve på et af landets udrejsecentre. De må ikke arbejde, og et ophold på centeret koster den danske stat cirka 250.000 kroner per person om året.

Udlændingeordfører for Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye, efterspørger ærlighed fra regeringen om problemet. ”Vi er nødt til at sige til danskerne, at en bagside ved det nuværende asylsystem er, at vi bruger millioner og atter millioner af kroner på mennesker, der slet ikke har noget beskyttelsesbehov. Det trækker enorme ressourcer ud af vores velfærdsstat”, siger Mattias Tesfaye.

Kommentarer