EU blander sig i danskernes ret til at vælge frit

Et politisk flertal bestående af en samlet rød blok og Venstre støtter den nye aftale om øremærket barsel, mens den resterende del af blå blok er lodret imod. Anken er, at EU og staten blander sig i den enkelte families ret til at vælge frit. Altså: Familierne ved, hvad der er bedst for dem selv, skriver Berlingske.

I Nye Borgerlige finder partiformand Pernille Vermund det ligefrem komisk, at Venstre – der kalder sig selv ’Danmarks Liberale Parti’ – går ind for øremærket barsel. ’Jeg griner altid lidt, når de bliver præsenteret som Danmarks Liberale Parti, inden de skal på talerstolen i Folketinget, fordi det i stigende grad er et midterparti. Man siger, at staten bedre ved, hvordan de enkelte skal leve sit familieliv, og så kan man altså ikke kalde sig liberal. De svigter familiernes ret til et frit valg. Det burde være en borgerlig dagsorden at sikre, at staten holder sine klamme hænder væk fra familiernes hverdag’, siger Pernille Vermund.

’Jeg synes ikke, at der er meget liberalt i at mene, at staten ved bedre end familierne’, siger ordfører i De Konservative Mette Abildgaard.

’NEJ TAK! Det her er SÅ nedladende overfor danskerne. Familierne. Lad dog forældrene selv bestemme, hvordan de skal fordele deres barsel!’, skriver partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) på Twitter”.