EU forsøger at gennemtvinge flertalsbeslutninger

Det tjekkiske EU-formandskab undersøger muligheden for at ændre EU-traktaterne, så der kan åbnes for flere beslutninger truffet med kvalificeret flertal i EU, enten på alle eller på udvalgte områder, skriver Kristeligt-Dagblad.

”EU ser behov for at ændre EU’s spilleregler for at gøre EU klar til at blive udvidet med flere lande. Når det sker, kan det nemlig blive endnu vanskeligere at sikre enighed blandt alle EU’s medlemslande.

Mens der er opbakning fra EU-Kommissionen, en stor del af EU-Parlamentet samt et stort EU-land som Frankrig, så er der også stor modstand blandt flere lande, herunder Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Rumænien, Slovenien og Malta”.

24NYT: Skulle det ende med, at beslutningerne i EU træffes ved flertalsbeslutninger, og ikke som nu i enstemmighed, så vil der kunne træffes beslutninger hen over hovedet på Danmark. Hvis reglen om enstemmighed afskaffes, vil et flertal af EU-lande f.eks. godt kunne beslutte en ny militærmission under EU-flag mod mindretallets vilje – og dermed mod Danmark vilje. ”Vi har set på mange områder i EU, at vi er tiltrådt noget, og lige pludselig har vi ikke stået selv og været herre over de beslutninger, som træffes i Danmark. Og det er jo en reel bekymring. Jeg synes, der er gentagne eksempler på, at det er sket”, sagde den tidligere forsvarsminister Trine Bramsen i en tv-debat i dec. 2020.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)