EU i hundeslagsmål om klimamål

På det uformelle EU-topmøde i den rumænske by Sibiu har flere medlemslande, herunder Danmark, forsøgt at sætte turbo på den grønne dagsorden. Det skriver Børsen.

Op til mødet havde Danmark sammen med Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Sverige, Spanien og Portugal forfattet et oplæg, der bl.a. foreslår et mål om, at EU skal være klimaneutralt i 2050.

Dette oplæg er hverken Polen eller Tyskland begejstret for. Polen er afhængig af sin kulmineindustri og Tyskland er bange for, at den ambitiøse klimamålsætning kan ramme landets bilindustri.

Danmarks grønne mafia er bekymret. Inden EU-topmødet luftede Vestas således sin bekymring over det langsomme klimatempo i EU, og flere grønne erhvervsorganisationer beklagede, at EU ikke har mere fart på den grønne omstilling.

Flere af EU’s stats- og regeringschefer er skeptiske, idet de skæver til Macrons problemer med gule veste, som bl.a. skyldes vælgernes protest mod den grønne omstilling, herunder brændstofpriser.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

 

Kommentarer