EU-valg: 10 partier går sammen for at afslutte det europæiske “mareridt”

Foto: Italiens indenrigsminister Matteo Salvini (Lega Salvini Premier, wiki commons)

Stor international sammenslutning af EU-kritiske partier vil flytte magten fra EU tilbage til de nationale demokratier. Dansk Folkeparti er med.

EU er bundet sammen af ting, der ikke har noget med menneskelige værdier som kultur og identitet at gøre. Det er bundet sammen af finans og business. Sådan mener Italiens populære EU-kritiske og indvandringskritiske indenrigsminister Matteo Salvini.

“Det er ikke en drøm. Vi lever i et mareridt,” mener Salvini, kendt frontfigur for EU-kritiske kræfter. Midlet til at komme ud af dette mareridt er en ny politisk blok, Europæisk Alliance for Folk og Nationer.

Dansk Folkeparti er med

Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet Anders Vistisen satser også på den EU-kritiske alliance, der kommer til at bestå af mindst 10 af EU-parlamentets partier.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Det går ned ad bakke med de europæiske socialdemokratier – og det er godt det samme

“Det handler ikke om at finde en fælles politik ned til mindste detalje. Det handler om at forsvare medlemslandenes rettigheder og give dem mulighed for at finde den vej, der bedst tjener folket i hvert enkelt land,” fortæller Anders Vistisen ifølge avisen Express.

Anders Vistisen fortæller, at der er stor interesse for det tværeuropæiske projekt.

Fremgang for nationalister

Meningsmålinger spår stor fremgang til partier, som ønsker at flytte magten fra styret i Bruxelles tilbage til de nationale demokratier.

EU-kritiske partier står til at få 159 ud af de omkring 700 pladser i parlamentet. Det viser en rundspørge for Politico.

Hvis de EU-kritiske partier forener sig i én blok, vil de kunne udfordre parlamentets største parti, Europæiske Folkeparti (EPP). EPP står til 177 mandater, en tilbagegang på 42 mandater.

LÆS OGSÅ:  Godt nyt: Merkel taler om, at flere lande kan forlade EU

Mister flertallet

EPP og Progressiv Alliance af Socialister og Demokrater (S&D) har tilsammen indtil videre haft flertal i EU-parlamentet.

De to partier støtter begge stærkt op om EU-projektet, men meningsmålinger viser, de efter valget for første gang ikke har flertallet. Sker dette vil det give yderligere politiske bevægerum for EU-kritiske kræfter.

Kræver respekt for national selvbestemmelse

Formanden for partiet Alternativ für Deutschland Jörg Meuthen fortæller, at Europæisk Alliance for Folk og Nationers vision ikke er at nedlægge EU, men at EU skal ændres grundlæggende:

“Vi vil reformere EU og EU-parlamentet uden at ødelægge dem. Vi vil gennemføre nogle radikale ændringer,” fortæller Jörg Meuthen.

Olli Kotro fra Finnernes Parti fortæller, at “Det er meget vigtigt, at medlemslandenes demokrati respekteres. Som det er nu, er EU ved at blive til Europas Forenede stater.”

EU vil udslette landenes kultur

LÆS OGSÅ:  Klumme: Britisk udenrigsminister sammenligner EU med Sovjetunionen

Hvis ikke det lykkes at reformere EU, bliver det enden på europæisk kultur, mener Anders Vistisen:

“Vi kommer til at se multikulturalisme og europæisk identitspolitik overtage de europæiske landes identitet,” advarer DF’eren, hvis ikke Europæisk Alliance for Folk og Nationer ikke lykkes med deres projekt.

Der er valg til EU-parlamentet i maj.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler. 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb