Europæerne vil ikke bruge penge på forsvaret

En meningsmåling fra European Council on Foreign Relations (ECFR) tyder dog på, at befolkningerne i det pacifistiske Europa er ved at nå smertegrænsen, når det gælder om at bruge flere penge på forsvaret, skriver Børsen.

”Målingen er foretaget på tværs af 15 europæiske lande, heriblandt Ukraine og Storbritannien, der ikke er med i EU. Danmark er ikke blandt landene i undersøgelsen. Målingen viser, at de fleste europæere ikke er parate til at bruge flere penge på forsvaret på trods af krigen i Ukraine.

Kun i Polen siger et flertal af befolkningen ja til at bruge mere på forsvar, selv om det betyder, at der er færre penge til andre områder som sundhed, uddannelse og kriminalitetsforebyggelse. I store EU-lande som Italien og Grækenland siger et klart flertal nej til at bruge flere penge på forsvar trods krigen i Ukraine.

I rigtig mange lande går det ikke godt økonomisk. Der er det svært at sælge, at man skal bruge så mange penge på forsvar, når folk har svært ved at betale deres regninger”.

24NYT: Ifølge danske eksperter vil Danmark fortsætte med at hjælpe Ukraine, så længe det ikke koster rigtig meget for danskerne. Men hvis det på et tidspunkt begynder at koste på velfærden, så falder hammeren. Kommer det til en konkret prioritering, så vil langt de fleste danskere foretrække investeringer i et sundhedsvæsen, som de føler, er på vej ud over afgrunden, frem for at hjælpe Ukraine. Dermed har Ukraine endnu en fjende: Tiden. Den går hurtigt. Og den er på Ruslands side.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)