VIDEO: EU’s leder tæt på at sætte ild til præsidentfrue

Foto: EU-kommisionens formand, der længe har været mistænkt for at indtage meget alkohol, er tæt på at sætte ild til Rwandas præsidentfrue (skærmbillede fra YouTube, Daily Nation)

Det var meget tæt på at gå galt, da EU-kommisionens leder Jean-Claude Juncker skulle tænde en flamme til minde om ofrene i Rwandas borgerkrig.

7. april var 25-året for folkemordet i Rwanda, og i den anledning skulle en flamme ved Kigali-monumentet i Rwanda antændes.

EU var repræsenteret af formanden for EU-kommisionen Jean-Claude Juncker. Og det var tæt på at gå helt galt.

I videoen fra DailyNation ser man først EU’s øverste leder stå med ludende skuldre, inden han og Rwandas præsident Paul Kagame får overrakt en fakkel hver.

Tæt på at gå helt galt

Efter at have antændt flammen står Jean-Claude Juncker og vakler lidt, inden han vender sig den forkerte vej og svinger den brændende fakkel direkte imod præsidentfruen Jeannette Kagame.

LÆS OGSÅ:  VIDEO GÅR VIRALT: Lille pige i gråd bliver iført niqab af sin far

Hvis ikke en kvindelig hjælper behændigt var trådt til bagfra, kunne det være gået gruelig galt.

Præsidentfruens lette sommerkjole ville formenlig være gået i brand øjeblikkeligt, og højtideligheden kunne have endt katastrofalt (kopi af videoen her):

(artiklen fortsætter under videoen)

Glad for champagne

Jean-Claude Juncker har igennem mange år været under mistanke for at være lidt for glad for alkohol. Under et interview tilbage i 2016 drak den småt tærende Juncker fire glas champagne, ifølge magasinet Liberation.

Ved et Nato-møde i 2018 fremstod Europas mægtigste leder ganske usikker på benene, og statsledere måtte flere gange hjælpe ham med at holde balancen. Med til mødet var også USA’s præsident Donald Trump, der ikke selv drikker alkohol:

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Denne kat beder om hjælp – det er der en god grund til

Efter Junckers motorisk usikre optræden ved Nato-topmødet udkom EU med en officiel pressemeddelelse om, at formandens balanceproblemer skyldes problemer med iskiasnerven.

Ved en tidligere pressekonference så man en fjollet, vaklende og grinende Juncker give statsledere lussinger:

Der er valgt til EU-parlamentet d. 23.-26. maj.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler. 

Kommentarer