EUs ydre grænse hullet som en si: Over 100.000 illegale lukket ind i 2018

Foto: Migranter på Wiens hovedbanegård (wiki commons, Bwag)

EU lukker fortsat mange migranter ind i Europa.

EU lover gang på gang vælgerne at sikre de ydre grænser. Alligevel fortsætter unionen med at lukke titusinder af illegale migranter ind i Europa. Det viser friske tal for migrationen i 2018.

64.298 mennesker ankom via Spanien, viser tal fra den spanske regerings hjemmeside. Dertil kommer 56.000 illegale ankommet via Cypern og Grækenland.

I alt ankom 144.166 migranter til EU i 2018, ifølge den EU-støttede organisation Migration.iom.int. Ifølge EU ligger tallet på omkring 150.000, fortæller Reuters.

Imod europæernes ønske

Strømmen af migranter sker stik imod flertallet af europæernes ønske. En tværeuropæisk undersøgelse fra 2018 viser, at 52 procent af de europæiske vælgere ønsker, at deres land indfører samme politik som en række østeuropæiske lande, herunder Ungarn og Polen.

Disse lande nægter at tage imod migranter, særligt hvis de kommer fra islamiske lande.

En undersøgelse fra 2017 viser, at 55 procent af europæerne ønsker at “fuldt stop” for indvandring fra islamiske lande. Kun 20 procent ønsker fortsat indvandring fra den del af verden (resten var i tvivl).

Lover færre migranter

Regeringen og Socialdemokratiet besluttede i december 2018 at underskrive FN-aftalen Global compact for Migration. Aftalen sikrer, at der vil blive indført officielle migrantruter fra den ikke-vestlige verden til Europa. Både i migranternes hjemlande og på ruterne vil der være kontorer, der på folks eget sprog indformerer om, hvilke lande er der er mest økonomisk rentable at rejse til, og hvilke regler og konventioner man kan benytte sig af for at få ret til opholdstilladelse.

Både Mette Frederiksen (S) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at aftalen vil føre til mindre migration fremadrettet. Det skyldes, at aftalen ifølge de to politikere vil gøre det lettere at sende migranterne hjem igen, når de er ankommet her.

 

Kommentarer