EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt

DGI-byen åbner atter dørene til Øksnehallen med en stor fotoudstilling, der perspektiverer populærkulturelle strømningers kunstneriske og samfundsmæssige betydning. I år med fokus på modefotografiet, der med sin kombination af æstetik, identitet og forbrug altid er en trendsættende del af samtidens visuelle kultur.

DGI-byen åbner atter dørene til Øksnehallen med en stor fotoudstilling, der perspektiverer populærkulturelle strømningers kunstneriske og samfundsmæssige betydning. I år med fokus på modefotografiet, der med sin kombination af æstetik, identitet og forbrug altid er en trendsættende del af samtidens visuelle kultur.

EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt er ikke en udstilling om mode – men en udstilling om, hvordan moden formidles fotografisk, hvordan samtiden afspejles i modefotografiet og hvordan modefotografiet er uløseligt forbundet med modemagasinet. Modefotografiets fornemste opgave er at indfange tidens stemninger og tendenser og at udfordre de visuelle traditioner med sin aktualitet. Det gjorde modefotograf og visionær Gunnar Larsen allerede i 1960-80erne med sine arkitektoniske og kunstneriske modefotografier. Det har magasinet Eurowoman gjort i 20 år, DANSK Magazine ligeså i 15 år. Som sidstnævntes kreative bagmænd, Uffe Buchard og Kim Grenaa, siger: ”Man må hele tiden udvikle sig, hvis man vil have en platform, der kan rumme modefotografiet. Ellers er det lidt det samme som en kunstner, der bare maler det samme motiv om og om igen”. I modefotografiet er vores samfunds historie iboende: i 2000 havde Eurowoman et Dolce & Gabbana-sæt på forsiden til 285.000 kr. – en tid, hvor forbrugsfesten peakede. Blot fem år senere var det tydeligt at se, i danske såvel som internationale magasiners modeserier, at den globale økonomiske krise havde sat dybe spor.

LÆS OGSÅ:  Se billederne af Vestjyllands nye teater- og musikhus

Med en udstilling, der viser tider, traditioner og stemninger, undersøger vi, hvad modefotografiet er – og kan. Det er nemlig meget mere end hvide studier og vindmaskiner. Det beviser Lasse Bak Mejlvang og Louise Damgaard, der på hver deres måde portrætterer moden inderst inde: de bevæger sig nemlig backstage til de største modeshow i verden og fanger en autenticitet og skønhed, som ikke findes i opstillede billeder.

Pressen er velkommen til fernisering fredag d. 22. juni kl. 17.00. Udstillingen åbnes af modeforsker Dr. Ane Lynge-Jorlén, der også taler om Gunnar Larsen fredag d. 29. juni kl. 16.

Der er mange flere talks i åbningsweekenden og det vil være muligt at lave interview med en række af de involverede: kurator Kit Vatit Jensen, Gunnar Larsen-model Lotte Heise, chefredaktør for Eurowoman Anne Lose, kreativ direktør for DANSK Magazine Uffe Buchard, forfatter Julia Lahme, fotografer Lasse Bak Mejlvang og Louise Damgaard.

Talks under EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt Lyt med, når garvede danske modefolk og fotografer fortæller om modefotografiets historie og plads i kulturen.

Lørdag 23. juni – Kl. 14.00
Modefotografi i magasinets univers – hvordan har magasiner formet modefotografiet?
Uffe Buchard, grundlægger af DANSK Magazine Julia Lahme, forfatter og ejer af Lahme Kommunikation.
Moderator: Anne Lose, chefredaktør på Eurowoman

Lørdag 23. juni – Kl. 15.00 
Modefotografiet som kunstform
Kristine Kern, direktør og chefkurator hos Fotografisk Center Uffe Buchard, kreativ direktør for DANSK Magazine Louise Damgaard, fotograf.
Moderator: Laura Ifversen, projektmanager på Fotobiennalen

LÆS OGSÅ:  LEGOLAND fylder 50 år den 7. juni

Lørdag 23. juni Kl. 16.00 
Hvad skal der til for at skabe en god fotografisk fortælling?
Lasse Bak Mejlvang, fotograf Rasmus Weng Karlsen, fotograf Ditte Marie Lund, grundlægger af Copenhagen Fashion Film Festival.
Moderator: Laura Ifversen, projektmanager på Fotobiennalen

Søndag 24. juni – Kl. 14.00 
Gunnar, som jeg kendte ham
Lotte Heise, foredragsholder, radiovært og tidligere model.

Fredag 29. juni – Kl. 16.00 
Gunnar Larsen: Modefotografi og nødvendighedens stil
Dr. Ane Lynge-Jorlén, modeforsker, forfatter og kurator.

Information om DGI-byen / Øksnehallen

DGI-byen / Øksnehallen
Tietgensgade 65
1704 København V

Øksnehallen, smuk og karakterfuld udstillingsvenue for kultur- og erhvervsliv

Et 5000 m2 stort rum med karakteristiske søjler, der bærer tagkonstruktionen med ovenlys. Det smukke rum er meget fleksibelt og kan inddeles i mindre enheder. Øksnehallen har blandt andet lagt rum til mange spændende kulturaktiviteter fra biludstillinger, modemesser og luksusloppemarkeder til øko-messer, koncerter samt foto- og kunstudstillinger.

– Perfekt til fester, konferencer og messer
– 100 meter fra Hovedbanen
– En del af Kødbyen
– 5000 smukke kvadratmeter
– Plads til mere end 3500 mennesker
– Hallen kan inddeles efter behov
– Produktionsledere og eget teknisk team
– Dygtige kokke med fokus på kvalitet og kreativitet

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)