Få en god kantineordning på arbejdspladsen

Frokostpausen kan ofte være højdepunktet i løbet af arbejdsdagen. Det er her man kan nyde et godt måltid mens ens kollegaer og slippe det faglige for en stund. Men hvad gør en kantine god, og hvorfor er det overhovedet så vigtigt? Dette vil du få svar på herunder.

Slip for at smøre madpakken
Hvad skal man have med på madpakke? Hvornår skal den smøres? Og hvornår skal der handles ind? Det at smøre madpakke kan hurtigt blive en tidskrævende røver. Dette slipper du heldigvis for med en god kantineordning på arbejdspladsen.

Det vigtigste for en god kantine er at maden naturligvis er god – men også at der ikke opstår lange køer. Sidstnævnte kan heldigvis løses med et godt kantinebetalingssystem. Det fungerer på den måde at man får uddelegeret et kort hvorpå der kan indsættes penge (eller trækkes fra lønnen). Man skal altså ikke stå med kontanter, som man skal til at rode frem i ens pung. Dette optimerer driften, som både gavne dig som medarbejder og dig som kantineansat. Den enkelte ekspedition går hurtigere, og ventetiden ved kassen bliver væsentlig forkortet. Læs mere her.

En god kost giver en god virksomhed
En god kost er nødvendig på enhver arbejdsplads og uddannelsesinstitution. Kantinen skal være fyldt med grøntsager og gode råvarer, som giver brændstof til kroppen og hjernen, så vi kan præstere bedst muligt på arbejdspladsen.

Kantinen anvendes af mange, og derfor skal der også være noget for enhver smag. Den gode kantine skal være velsmagende samtidig med at den er varieret. Hvis der er det samme dag ud og dag ind, så kan det hurtigt blive for kedeligt.

Ikke nok med at der skal være god mad – så skal der også være nok mad. Derfor kan det, som allerede nævnt, være en god idé med et kantinebetalingssystem. På denne måde har man et godt overblik over hvor mange, som anvender kantine dagligt – og kan deraf tilpasse mængderne, så man hverken laver for lidt eller har for meget madspild.

Fokus på hygiejnen

Der er mange, som rører ved de samme ting i en kantine – især hvis der er buffet. Derfor kan det anbefales at der altid bruges handsker, så man ikke kommer i nær kontakt med for mange bakterier. Et kantinebetalingssystem gør også hygiejnen bedre, da der ikke er en masse sedler og mønter i omløb hele tiden, som skifter hånd uafbrudt. Dette kan muligvis nedsænke sygefraværet på arbejdspladsen.

Derudover så kan det være en god idé med skiltning af maden. For mange kan det være svært at sætte tænderne i noget, som man ingen anelse har om hvad er. Derudover kan allergener også bedre overskue hvilket mad, som de skal tage af med grundig skiltning.

Hav også gerne en seddel hængende med hele ugens madplan, så folk har noget at se frem til. Det kan være en god idé at have en enkelt dag, hvor der fx er fisk på menuen og en anden dag hvor der fx er fjerkræ.