Få hjælp fra en osteopat ved hjernerystelse

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Har du fået et voldsomt slag mod hovedet? Så kan du være uheldig at have fået hjernerystelse.

Omkring 25.000 danskere får hvert år konstateret hjernerystelse, og det kan både være ved et slag, men det er også muligt at få hjernerystelse ved en hurtig bevægelse af hoved og nakke.

Bliv klogere på, hvad hjernerystelse er, og hvordan det kan behandles ved hjælp af osteopati her i teksten.

Hvordan ved du, du har hjernerystelse?

En hjernerystelse er en forstyrrelse i hjernen, som opstår ved, at hjernen bliver bevæget hurtigt frem og tilbage. Det er ikke muligt at opdage en hjernerystelse på en CT- eller MR-scanning, men bliver konstateret gennem de symptomer du har.

 

Har du været ud for en ulykke, hvor du har slået hovedet, er der risiko for at du har fået en hjernerystelse. Har du eksempelvis været bevidstløs og svær at komme i kontakt med, og har du hukommelsesbesvær, er det vigtigt at opsøge læge for at finde ud af nærmere.

 

Generne fra en hjernerystelse varierer meget fra person til person, men nogle af de gængse symptomer er:

 

  • Hovedpine
  • Kvalme
  • Nakkesmerter
  • ​Svimmelhed
  • Træthed
  • Synsforstyrrelser
  • Følsomhed over lys og lyde

Hvor lang tid varer en hjernerystelse?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid en hjernerystelse varer. De fleste kommer over tilstanden efter 3-4 uger, men omkring 20-30 procent vil få senfølger, der kræver et længerevarende behandlingsforløb og grundig vejledning.

 

Hvis symptomer som hovedpine, migræne, træthed og kvalme fortsætter efter 1-3 måneder, kan det tyde på diagnosen postcommotionelt syndrom (PCS). I det tilfælde kan symptomerne vare ved længe, og det er umuligt at spå om tidsperspektivet.

 

Får du konstateret PCS, kan en osteopat hjælpe med at behandle følgegenerne med udgangspunkt i en holistisk tilgang.

Få hjælp til din hjernerystelse fra en osteopat

Tager du kontakt til en osteopat, efter du har fået hjernerystelse, vil vedkommende afdække, hvordan netop din hjerne er blevet påvirket. Det gennem undersøgelser af kraniet og bevægeligheden i nakke og ryg, om der er dysfunktioner i væsken i hjernen, hvorvidt der er arvæv og meget andet.

 

Derudover handler behandlingen i høj grad også om rådgivning, så du kan komme til at leve med dine symptomer og bevare din livskvalitet så meget som muligt.

 

Læs mere om, hvad en osteopat kan gøre for din hjernerystelse her.

Hvad kan du selv gøre ved hjernerystelse?

Udover osteopatisk behandling er der en række ting du selv kan gøre ved hjernerystelse. Det gælder både lige efter skaden er sket, men også hvis du oplever symptomer på længere sigt.

 

  • Få din nattesøvn
  • Spis sund og varieret kost
  • Få motion uden at overbelaste kroppen for meget
  • Minimer stress i hverdagen
  • Sørg for kun at gøre én ting af gangen

 

Husk, at jo før du kommer i gang med behandling jo bedre. Selvom mange hjernerystelser går væk af sig selv, oplever mange senfølger. Derfor er det en stor fordel hurtigt at søge eksperthjælp, så du får den rette behandling og vejledning til dine symptomer.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)