Få indrettet dit kontorlandskab og mødelokaler efter de nyeste standarder

Som erhvervsdrivende ved du, hvor stor en indflydelse indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri har på dine medarbejdere og brugeres trivsel i det daglige. Derudover har det en stor betydning for effektiviteten og produktiviteten på arbejdspladsen.

Derfor er der selvfølgelig al mulig god grund til at indrette lokalerne med omhu. Til den opgave findes der naturligvis specialiserede firmaer som eksempelvis DEKO, der har 50 års erfaring med at hjælpe virksomheder og institutioner med den indendørs indretning. De tilbyder såkaldte indretningsentreprenører, der er trænet i at løse opgaven.

Når du vælger en partner til at løse denne vigtige opgave, skal du være opmærksom på, at du ofte kan få lavet en hovedentreprise. Dette vil sige, at den partner, du har valgt, tager sig af de fleste, men ikke alle, ydelser, som projektet kræver.

Derudover er det også muligt at få partnervirksomheden til at udføre en totalentreprise, der betyder, at den står for samtlige ydelser i projektet. Dette inkluderer altså projekteringen, kontakten til relevante myndigheder samt selvfølgelig selve projekt- og byggeledelse.

Fleksible løsninger er det nye sort

Én af de overvejelser, der vil være relevant at gøre sig på langt de fleste arbejdspladser og institutioner, er, hvorvidt der skal installeres fleksible løsninger. Med fleksible løsninger menes der her interiør, der kan tjene mere end ét formål.

Et godt eksempel er foldevægge, der på ingen tid kan dele det store klasseværelse op i to eller flere mindre lokaler, hvor der kan arbejdes i grupper, afskærmet fra anden støj og forstyrrelser.

Tænk sikkerhed og støj ind i din indretning

Der vil naturligvis altid være skrappe krav til de sikkerhedsforanstaltninger, en institution eller du som arbejdsgiver skal kunne leve op til, når det kommer til indretning i form af materialevalg. Der er heldigvis blevet udviklet mange flotte og elegante løsninger, der opfylder disse krav, så du roligt også kan tænke over æstetikken i din arbejdsplads’ indretning.

I forhold til de vægge, som skal opdele arbejdsrummene eller kontorerne, er det meget moderne at vælge materialet glas. Derved synes rummene større, og lyset får lov at vandre fra lokale til lokale. Heldigvis kan du vælge mellem flere flotte, elegante, minimalistiske og ikke mindst brandsikre glasvægge.

Dette er selvfølgelig ikke nødvendigvis et krav til samtlige vægge på en arbejdsplads, men det er altså værd at notere sig, at du ikke er nødsaget til at vælge en gammeldags, tung og grim løsning.

Et afgørende parameter, når det kommer til arbejdsmiljø eller oplevelsen for de brugere, der benytter rummene, er akustikken i lokalet. Her skal du være opmærksom på dit materialevalg.

Det kan således være en rigtig god idé at få installeret lydisolerede lofter, der absorberer lyden frem for at reflektere den, så vi hører den flere gange. Derudover kan det være en god idé at vælge lydisolerede glasvægge, der sørger for det samme.

Glas er generelt ikke et særligt hensigtsmæssigt valg i forhold til akustikken, da den hårde og glatte overflade reflekterer lydbølger. Dette er der dog gjort op med i de smarte lydisolerede glasvægge, der dels gør det behageligt at være i rummet, dels undlader at delagtiggøre kollegerne i det tilstødende lokale i dine hemmeligheder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)