Få mere energi om vinteren

Med det danske klima er vinteren en lang og mørk tid, hvor man helst vil sove længe og blive indendørs. Det kan være svært at samle energi og have overskud i hverdagen. En altan er en vigtig medspiller, der sørger for lys og luft, når man vil have mere energi om vinteren

Som dansker kan det sommetider være svært at holde humøret højt i den mørke vinter. Den klassiske solferie er ikke en mulighed for alle, og kan være en meget dyr fornøjelse, idet det er højsæson for at rejse på solferie. Ligeledes kan det være hårdt at rejse hjem til Danmark efter en uge i syden og igen skulle affinde sig med kulden og mørket.

Derfor kan det være en mere holdbar løsning at undersøge, hvad man kan gøre for at øge energiniveauet herhjemme. Noget af det, der har stor indflydelse på ens energiniveau er naturligvis dagslys. I vintermånederne er det begrænset med timer af dagslys. Derfor kan en altan hjælpe meget. Udover at skabe lys og luft i boligen, give mulighed for at dyrke plante og have sit eget lille åndehul i fx et lejlighedskompleks, er altanen også en stor hjælp om vinteren. En altan gør det nemlig nemt og hurtigt at få nogle timers lys om vinteren.

Et godt sted til vinterhygge

En altan med gode havemøbler er et oplagt sted at få nogle timers dagslys. Det kræver blot, at man klæder sig godt på, og så sætte sig ud og nyde sin kaffe eller måske en kop varm chokolade. Det er en rigtig god vane at skabe sig om vinteren – man kan fx tage frokosten udenfor sammen med sin partner. Så længe det er tørvejr, kan man sagtens sidde udenfor og have en hyggelig stund og få en masse lys.

Derudover kan man gøre altan ekstra vinterhyggelig ved at skabe den rette vinterstemning på altanen. Det kan eksempelvis ske med en masse forskellige lys – om julen er lyskæder oplagte, men ellers findes der lanterner i alverdens afskygninger. Du kan se mere her om altaner, og hvordan de kan hjælpe på energiniveauet.