Få tjek på svær astma på en aften

Astma-Allergi Danmark afholder i løbet af efteråret gratis astmaskoler om oplevet svær astma. Foto: Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark afholder gratis astmaskoler om oplevet svær astma. Det foregår over hele landet.

Mange danskere har oplevelsen af at have svær astma. Men er astmaen svær – eller svær at kontrollere?  Svær astma kan nemlig godt forveksles med svært kontrollerbar astma. Begge former for astma er i fokus til efterårets astmaskole, som afholdes i København, Ringsted, Odense, Aarhus, Hillerød og Aalborg.

Astma-Allergi Danmarks astmaskole foregår en hverdagsaften og er for alle voksne, der ønsker at vide mere om deres astma. En astmadiagnose kan nemlig være tricky. Men det er vigtigt at vide, hvilken slags svær astma der er tale om for at få den rette behandling, lyder det fra speciallæge i lungemedicin professor og overlæge Vibeke Backer. Hun er en af underviserne på efterårets astmaskoler.

Svær astma eller ej?

Patientforeningen Astma-Allergi Danmark er også opmærksomme på, at det kan være svært for patienter at skelne eksempelvis svær astma fra astma, som er vanskelig at styre. Og det er netop derfor, at foreningen tilbyder gratis astmaskoler om oplevet svær astma.

Her vil Vibeke Backer og den anden underviser overlæge Linda Rasmussen blandt andet komme ind på forskellen på astmatyperne samt nye behandlingsmuligheder. Vibeke Backer understreger, at en svær kontrollerbar astma kan være forklædt som svær astma, hvis den bliver påvirket af andre faktorer, såkaldte ’triggere’.

– Går du rundt med symptomer, på trods af at du tager din medicin og ikke udsætter dig selv for triggere? Og føles astmaen stadig ikke under kontrol? Så kontakt din læge, som kan hjælpe dig videre, siger Vibeke Backer.

Triggerfaktorer kan være alt lige fra tobak, allergener fra dyr og pollen til irritanter i arbejdsmiljøet.

FAKTA: Astma

Astma er en kronisk sygdom i luftvejene, hvor der er en betændelseslignende tilstand. Symptomer kan være hoste, åndenød eller besværet vejrtrækning, pibende vejrtrækning eller trykken for brystet.

Omkring 300.000 voksne danskere har astma. Cirka 24-30.000 af dem har svær astma, og størstedelen er voksne.

Astma-Allergi Danmark afholder i løbet af efteråret gratis astmaskoler om oplevet svær astma. Astmaskolen foregår på en hverdagsaften i byerne København (11/10), Ringsted (26/10), Odense (8/11), Aarhus (15/11), Hillerød (28/11) og Aalborg (30/11). Astmaskolerne er for alle voksne, der ønsker mere viden om deres astma.

Læs mere her: www.astma-allergi.dk/astmaskole

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb