Facebook lukker IGEN 24NYTs side

Efter 24NYT i morges kunne konstatere, at Facebook har lukkets avisens facebook-side, oprettede 24NYT en ny side med det formål at dele nyheder fra avisen.

Allerede inden 24NYT nåede at dele nyheder fra avisen, meddelte facebook via e-mail følgende:

“Hej

Din side “24NYT.dk” er blevet fjernet, da den overtræder vores anvendelsesvilkår.  En Facebook-side er en specifik tilstedeværelse, som udelukkende må anvendes i forretningsøjemed eller til salgsfremmende formål. Sider, der bl.a. er hadefulde, truende eller obskøne, er ikke tilladte. Vi fjerner også sider, der angriber en person eller en gruppe, eller som er konfigureret af en uautoriseret person. Hvis din side er blevet fjernet af en af ovennævnte årsager, bliver den ikke genindsat. Fortsat misbrug af Facebooks funktioner kan medføre, at du helt mister din konto.

Facebook-teamet

 

Når brugerne forsøger at klikke sig ind på siden, får de vist følgende meddelelse:

 

DR-henvendelse førte til lukning af 24NYTs Facebook-side

I løbet af formiddagen kom det frem i en artikel på DR, at DR har været i kontakt med Facebook for en uge siden og i den forbindelse stillet en række sprøgsmål om 24NYT. Facebook har lukket 24NYTs side på baggrund af DRs henvendelse.

“For en uge siden kontaktede DR Facebook og forelagde dem en række fakta og spørgsmål vedrørende 24nyts ageren på deres platform.

Siden gik det sociale medie i gang med at undersøge 24nyt.

Facebook bekræfter i en sms til DR Nyheder, at de har lukket 24nyt på baggrund af den undersøgelse, men har endnu ikke uddybet, præcis hvad årsagen er.”, skriver DR. 

DRs journalister altså er tilsyneladende så velansete hos Facebook, at  kommunikationen mellem Facebook og DR bl.a. foregår pr. SMS.

Det har til gengæld ikke været muligt for 24NYT at finde ud af, hvem der har ansaveret for Facebooks beslutning om lukningen af Facebook-siderne.

 

Kommentarer