Facebook udøver trusler og censur mod Trykkefrihedsselskabet


Hver uge tager 24NYT temperaturen på ytringsfriheden både i og udenfor Danmark. Medlemmer af Trykkefrihedsselskabets ledelse skriver på skift om aktuelle emner, hvor det frie ord er sat på prøve.


 

Facebooks censurmafia har netop (13.09) deaktiveret min konto. Søger jeg en form for forklaring, dukker en absurd besked op, hvor jeg indirekte beskyldes for følgende overtrædelser:

”Støtte til en voldelig og/eller kriminel organisation eller gruppe. Troværdige trusler om skade eller fremme af selvdestruktiv adfærd. Angreb på andre personer på sitet. Chikane mod personer på baggrund af race, etnisk baggrund, national tilhørsforhold, religion, køn, seksuel orientering handicap eller sygdom. Grafisk indhold, som viser sadistiske handlinger + salg af rekreative stoffer eller lægemidler”.

Det er helt hen i vejret, for sagen er den, at jeg netop ikke og aldrig har gjort mig skyldig i nogen af disse forseelser. Hvori består så min Facebook-forbrydelse? Jo, jeg tillod mig såmænd den frækhed på TFS-Facebookside at forsøge at lægge en artikel op fra TR-News. En ganske nøgtern og saglig reportage, der blot berettede den glædelige nyhed, at den engelske anti-børnevoldtægtsbande – og ytringsfrihedsaktivist; Tommy Robinson, i fredags var blevet løsladt fra sit på alle måder urimelige ophold i isolationsfængsel. Og at Robinson snart ville blive genforenet med sin familie og med sine børn. Her er nyheden, som Facebooks-censurmafia har bandlyst mig for: https://www.tr.news/tommy-tastes-freedom/

Facebooks censurmafia har gentagne gange over forår og sommer 2019 truet Trykkefrihedsselskabets Facebook-team med censur og bandlysning, hvis vi tillod os fortsat at lægge artikler op om Tommy Robinson. Denne helt urimelige, udemokratiske og autoritære optræden fra Facebook har jeg ikke villet finde mig i – og har derfor fortsat postet nyheder og artikler om Den Unævnelige (Tommy Robinson), som jeg af samme årsager kalder ham.

Jeg forestiller mig også, at Facebooks censurmafia har haft en særlig politisk interesse i at bandlyse mig, fordi jeg ofte har skrevet kritiske indlæg om Facebooks politiske slagside og udemokratiske censurpolitik: https://www.trykkefrihed.dk/ned-med-kongen-ned-med-facebook.htm

Ligesom jeg samme sted og på Facebook har kritiseret Facebooks danske chefer Peter Münster og Martin Ruby for deres forsøg på at retfærdiggøre techgigantens åbenlyst politiske censurpolitik med svage og halvautoritære argumenter, f.eks. med henvisning til Trumps demokratiske valgsejr i Amerika.

Selv tænker jeg, at det må være et spørgsmål om tid, før Facebooks censurmafia også lukker ikke blot min, men TFS-Facebookside ned – og jeg vil derfor gentage min opfordring til Trykkefrihedsselskabets følgere om snarest muligt at få oprettet alternative profiler på Telegram og Mewe, hvor jeg også håber, at TFS fremover kan drive parallelle fora. Således ville TFS og støtter af ytringsfriheden i Danmark være klar med alternativer, når denne situation opstår.

Facebookcensurens bandlysning af mig viser techgiganternes politiske og udemokratiske censurpolitik i fuld betændelse og i fuld offentlighed. Og det aktualiserer to af TFS kommende arrangementer denne vinter:

Trykkefrihedsselskabets konference om ytringsfrihed og censur på internettet, som finder sted: Lørdag 16. november 2019, kl. 13.00-17.00 i Landstingssalen på Christiansborg med deltagelse af Frederik Stjernfeldt, Anne Mette Lauritzen, Grossen Friis og Niels Elgaard Larsen fra IT-Politisk Forening

Trykkefrihedsselskabets overrækkelse af ytringsfrihedsprisen, Sappho-prisen, som årligt gives til en person, der har udvist uforfærdethed og kompromiløshed i kampen for det frie ord og som i år går til den uretfærdigt behandlede, den uretmæssigt fængslede og den fortsat uforfærdede forkæmper for det frie ord: Tommy Robinson. Arrangementet finder sted Lørdag d.18.01. 2020, kl. 14.00-18.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Trykkefrihedsselskabet er den eneste troværdige forkæmper for ytringsfriheden i Danmark. Foreninger og organisationer, som bryster sig af samme ædle formål, som f.eks. PEN, Fri Debat og Amnesty International arbejder oftest efter devisen: Ytringsfrihed ja – men kun for vennerne på venstrefløjen. Og ingen af de nævnte ville nogensinde løfte en finger for f.eks. Tommy Robinsons ytringsfrihed. Derfor bør man, hvis man mener det alvorligt med forsvaret for ytringsfriheden, melde sig ind i Trykkefrihedsselskabet, støtte os aktivt og møde op til vore arrangementer.

Og derfor er det tid til at oprette en profil på demokratiske sociale medier, som f.eks. Telegram og Mewe – fri for Facebooks censurmafia og techgiganternes udemokratiske udnyttelse af deres monopolstatus. 

….

LÆS OGSÅ:  Religion og ytringsfrihed

Har du selv oplevet Facebooks censur? Skriv gerne en kommentar herunder.