Færger rustes til travl corona-jul

Nu bliver det muligt at købe en lavprisbillet på Alslinjen. En ny prisstruktur skal skabe ny trafik på ruten.

Alle Molslinjens færger gør nu klar til en juletrafik præget af corona. Juletrafikken bliver i år komprimeret sammen på ganske få rejsedage, og det stiller krav til færgernes besætninger og beredskab..

Det bliver en travl jul på Molslinjens færger i år. Med en juleaften placeret på en fredag bliver de store udrejsedage til jul komprimeret til onsdagen og torsdagen før. Derfor kaster Molslinjen hele fire hurtigfærger ind på Kattegat i julen for at være sikker på at kunne få alle med. Både den 22. og den 26. december sejler færgerne op til 32 daglige afgange og 196 afgange i alt fra den 22. til den 28. december..

”Udviklingen omkring corona får folk til at tage bilen på deres julerejse, og det vil som altid skabe lange bilkøer på vejene på tværs af landet”, forudser Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Færgerne er godt forberedte på juletrafikken. Rederiets færger er SafeGuard-certificerede hos Bureau Veritas på ny, og der er ekstra fokus på afspritning og rengøring. Alle færger har indbyggede UV-virusdræbere i ventilationen.

”Og ved at sætte hele vores kapacitet ind i julen, kan vi også sikre, at vi får så god og tryg plads til alle som muligt. Vi kommer nærmest til at sejle med en færge hvert 45. minut på de største dage”, siger Jesper Skovgaard.

De fire hurtigfærger på Kattegat bliver Express 2, Express 3 og Express 4 – og så hurtigfærgen Max, som normalt sejler på Bornholmslinjen mellem Rønne og Ystad. Det forventes at omkring 60.000 biler med cirka 180.000 passagerer vil krydse Kattegat i juledagene.

LÆS OGSÅ:  Gratis færger skal sætte gang i sommerens ø-turisme

For yderligere at gøre julen ekstra tryg har Molslinjen besluttet at forlænge gyldigheden på alle billetter købt inden 31. marts fra én måned til et halvt år. Blot skal billetten være ændret inden den 1. april.

”På den måde kan billetten ændres, hvis der skulle komme noget i vejen for juleplanerne”, siger Jesper Skovgaard.