Fake news fra Løkke – nu igen

Med stor fanfare har Løkke forleden annonceret, at hans sundhedsreform vil reducere antallet af indlæggelser med 40.000 i 2025.

Sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen, der er professor på SDU, afviser Løkkes prognose blankt og siger, at statsministerens sundhedsreform er baseret på ønsketænkning. ”Det er febertanker, fordi vi ikke har set nogen eksempler på, at det kan lade sig gøre. Der ligger 10-20 undersøgelser, der viser, at det bliver meget svært”, siger professoren til Berlingske.

Tine Lindenskov Carlsen, som er formand for de danske læger med speciale i ældremedicin i Dansk Selskab for Geriatri, tilføjer: ”Man har i årevis fokuseret på at reducere indlæggelsestider, og man har i årevis været presset på hospitalsgangene og fokuseret på at holde folk ude af sygehusene. Jeg har svært ved at se, at vi kan holde mange flere ude af sygehusene”.

Løkke har over de seneste år præsenteret det ene politiske udspil efter det andet for at vise, at VLAK-regeringen kan levere resultater. Løkkes ”ambitiøse” planer er imidlertid ikke andet end valgflæsk og valgkampsstunts.

Men de virker, for danskerne er et naivt folkefærd, der har en barnlig tillid til politikerne og Folketinget.

Kommentarer