FAKE NEWS? Jyllands-Posten skriver om “israelsk luftangreb”, men glemmer at skrive, at det kom som svar på palæstinensisk raketangreb

Arkivbillede fra et af de utallige raketangreb fra Gaza. Her brænder en israelsk fabrik i byen Sderot. Fabrikken blev ramt af en palæstinensiske raket fra Gaza-striben. Foto: Natan Flayer.

Luftangreb ramte Gazastriben og sårede ti.”

Sådan skrev Jyllands-Posten i går som overskrift på en artikel på jp.dk.

I artiklen fortælles om 25 sårede – heriblandt seks børn.

Læserne af Jyllands-Posten må undre sig gevaldigt, når de læser følgende:

“Angrebet kommer, efter at USA’s præsident, Donald Trump, onsdag aften meddelte sin beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.”

Har Israelsk luftvåben virkelig bombet Gaza, såden uden videre, efter at præsident Trump besluttede at efterkomme amerikansk lovgiving om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad?

Svaret er nej.

Jyllands-Posten fortier raketangreb på Israel fra Gaza

Jyllands-Posten fortier den egentlige årsag til det, avisen kalder for et “luftangreb”.

Det israelske luftvåben blev nemlig sendt på vingerne efter raketter var affyret fra den Hamas-kontrollede Gaza-stribe mod Israel kort tid forinden.

Den afgørende oplysning undlader Jyllands-Posten dog at bringe.

Den israelske by Sderot, blev tidligere onsdag ramt af mindst én raket fra Gaza. Flere biler blev beskadiget, men det lykkedes ikke palæstinenserne at ramme israelere denne gang.

Indbyggerne i Sderot er vandt til hurtigt at søge dække i bombesikre beskyttelsesrum, når byens sirener hyler. Sirenerne er en advarsel om indkomne raketter fra Gaza, og ofte har indbyggerne kun 15 sek. til at søge dækning.

På videoen herunder, som blev lagt på Twitter af “@NewsBreaker101“,  ses optagelser fra Sderot efter raketangrebet på Israel.


Kendt mønster fra danske medier

Historien om det israelske “luftangreb” er blot et af mange, som danner et efterhånden velkendt mønster.

Mønsteret ses i forbindelse med kamphandlinger mellem Israel og palæstinenserne, hvor de etablerede medier ofte er fulstændig tavse omkring raketaffyringer fra Gaza mod Israel.

Efterfølgende, når Israel svarer igen ved f.eks. at bombe terrordepoter i Gaza-striben, så rapporteres der om “israelske luftangreb på Gaza”.

Ritzau er kilde til nyheden

Jyllands-Posten har den pågældende nyhed fra Ritzau, som af mange anses som værende esktrem skævvridende i deres nyhedsformidling, men som næsten alle danske medier alligevel citerer hver eneste dag.

Men ved at søge oplysninger hos udenlandsk presse eller hos det israelske millitær, kunne avisen nemt have fået indsigt i omstændighederne og derved undgået at give læserne det indtryk, at “luftangrebet” kom ud af den blå luft, efter at præsident Trump havde holdt sin tale om anerkendelsen af Jerusalem som hovedstad i Israel.

En mere korrekt overskrift kunne have lydt: “Palæstinensisk raketabgreb på Israel – det israelske luftvåben svarer igen”.

Jyllands-Posten fandt det i øvrigt heller ikke på sin plads at nævne, at israelerne, ifølge militærets oplysninger, bombede to mål: En Hamas-træningslejr og et våbendepot.

HVIS DU ER TRÆT af den danske presses skævvridning i dækningen af Israel, så støt 24NYT med 1,- om dagen. Vi modtager IKKE mediestøtte. Du kan støtte os ved at klikke her. 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb