Falsk betjent forsøgte at give ”straksbøde”

politi i uniform på alarmcentralen
Foto: Rigspolitiet.

Falsk betjent forsøgte at give ”straksbøde” – Chr. Hansensvej, Holbæk

Kl. 16.58 fredag anmeldte en 29-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet standset af to personer i en bil. En yngre mand havde sagt, at han var fra politiet, og at anmelderen skulle have en bøde for ikke at blinke.

De to kørte i en mindre grå personbil, og havde blinket med et blåt lys af anmelderen. Den 29-årige fattede mistanke til at ”betjentene” var falske, fordi den person som henvendte sig var meget ung, og ikke kunne fremvise et politiskilt, da anmelderen bad om det. ” Betjenten” sagde, at han skulle have en bøde på 1000 kr, men at de kunne halvere bøden, hvis han betalte 500 kr. kontant.

Det lykkedes den 29-årige at køre fra stedet, uden at betale nogen penge. Han kontaktede herefter politiet, hvor han kunne komme med så præcise oplysninger om den mistænkelig bil og den falske betjent, at politiet kort efter fik standset bilen på Valdemar Sejrsvej. Patruljen traf en 19-årig mand fra Holbæk, som førte den grå personbil.

På passagersædet sad en 14-årig dreng fra Holbæk. Politiet undersøgte bilen og fandt under kølerhjelmen bag kølergitteret to lamper monteret. Føreren af bilen nægtede al kendskab til episoden på Chr. Hansensvej. Politiet beslaglagde de to lygter til sagen og sigtede den 19-årige for at have udgivet sig for at være politibetjent. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.