Falsk ”betjent” franarrede Nem-id

I går morges fik politiet en anmeldelse fra en 30-årig mand fra Hørve, der mandag eftermiddag var blevet ringet op af en mand, der sagde at han var fra politiets afdeling for økonomisk kriminalitet.

Den falske ”betjent” sagde til den 30-årige, at han var blevet hacket, og at politiet derfor skulle bruge oplysninger om hans Nem-id og koder. Den falske ”politimand” virkede meget overbevisende og troværdig, så den 30-årige sendte derfor oplysningerne på mail til den falske betjent.

Samme dag blev der optaget et kviklån på 12.000 kr. ved brug af den 30-åriges Nem-id. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den falske betjent.

Undgå selv at blive ramt

Borgerne opfordres til aldrig at give personfølsomme oplysninger over telefon og mail til personer, der ringer op og siger, at de er fra myndigheder, banker eller lignende. Politi og andre myndigheder ville aldrig bede om at få oplysninger om koder og nøglekort.

Hav altid en sund skepsis til uopfordrede henvendelser med hjælp til at løse diverse it-problemer eller tilbud om andre serviceydelser, som du ikke selv har bedt om. Er du i tvivl om du har modtaget et opkald fra en falsk myndighedsperson, så kontakt den givne myndighed, som kan hjælpe dig med en afklaring.