Fantastisk! Endnu en udvisningsdom

Bandemedlem udvist for drabsforsøg og grov vold

Retten på Frederiksberg har her til eftermiddag dømt et 23-årigt bandemedlem for drabsforsøg og grov vold. Bandemedlemmet blev idømt  8 års fængsel og udvist af Danmark.

Drabsforsøget
Drabsforsøget, der blev udøvet sammen med to uidentificerede medgerningsmænd, blev begået den 19. august 2016 ca. kl. 02.00 ved en tankstation i Valby, hvor forurettede blev overfaldet med knivstik, mens han sad i en bil. Han blev tildelt 26 læsioner og var i livsfare.

Vold i fængslet
Under varetægtsfængslingen i Vestre Fængsel deltog den 23-årige sammen med syv andre bandemedlemmer i et overfald under en gårdtur på to andre varetægtsarrestanter, hvoraf i hvert fald den ene var tilknyttet en rivaliserende bande. Den 23-årige blev i dag dømt for grov vold i denne forbindelse.

LÆS OGSÅ:  SÅDAN BLIVER 3000 DANSKERE MILLIONÆRER HVER ENESTE MÅNED ÅRET RUNDT

Tidligere dømt for røveri og grov vold
Den 23-årige, der tidligere er dømt for både røveri og grov vold og på gerningstidspunktet var prøveløsladt, er britisk statsborger, men født og opvokset i Danmark. Han er to gange tidligere påstået udvist af anklagemyndigheden, men er af domstolene blev frifundet herfor, primært under henvisning til, at han er opvokset i Danmark, hvor også hans familie bor samt under henvisning til, at han ikke har familie i Storbritannien.

Han blev i forbindelse med domsafsigelsen, på trods af sin tilknytning til Danmark, udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt efter endt afsoning.
– Udvisningen er i tråd med Menneskerettighedsdomstolens praksis. Når man tidligere er blevet advaret om, at man kan risikerer at blive udvist, hvis man fortsætter sin kriminelle løbebane, men man alligevel begår ganske alvorlig kriminalitet, så er der grundlag for en udvisning, selvom man ikke har tilknytning til hjemlandet. Han har fået de chancer han skulle. At han melder sig ind i en af de bander der lige nu er aktør i bandekonflikten, underbygger bare, at han ikke ønsker at være integreret i det danske samfund. Jeg er derfor yderst tilfreds med dommen, siger anklager Søren Harbo.

LÆS OGSÅ:  Støv - sanselig, poetisk og politisk uden moraliseren

Den 23-årige ankede dommen.

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb