Farce: Mette Frederiksen vil stoppe islamister og bomber med en hullet si

Foto: Mette Frederiksen (S) og den svenske statsminister Stefan Löfven (creative commons, Arbeiderpartiet)

Sverige sætter farlige jihadister fri på gaden, og antallet af bomber i det sydlige Sverige er fordoblet. Mette Frederiksen vil sikre danskerne med grænsekontrol hullet som en si.

Antallet af bombesprængninger i det sydlige Sverige er fordoblet det seneste år. Analytiker i Sveriges Nationale bombeforebyggelse (ja, sådan en myndighed har Sverige…!) mener, at det sætter Sverige i en særlig kategori:

“Vi er kun ti millioner mennesker i Sverige, men vi har flere bomber end noget andet industrialiseret land”, fortæller hun til SVT.

Mange af bomberne er ganske kraftige. For ikke så længe siden sprængtes en bilbombe, der splittede bilen i småstykker og sendte nabobilen på en flyvetur, så den landede på taget.

I august sprængtes en meget stor bombe ved Skattestyrelsen i København, og en svensk mand er efterfølgende anholdt for angrebet.

Terrortrussel

Bomber og bander er ikke det eneste, der truer danskerne fra de områder i Sverige, der vel bedst kan karakteriseres som destabiliserede. Svenskerne havde allerede i 2018 åbnet deres grænse for 150 jihadister, hjemvendt fra Islamisk Stat i Syrien.

Forleden lukkede Sverige seks farlige jihadister ud på gaden. Mændene er egentligt dømt til udvisning, men svenskerne vil ikke sende dem hjem, fordi man vurderer, at der er for farligt i deres hjemlande.

Allerede i 2017 advarede svensk politi mod, at antallet af farlige islamister i landet voksede med hidtil uset hast.

LÆS OGSÅ:  Politiet advarer mod at dele video fra New Zealand

Hullet grænsekontrol

Den danske regering lover nu danskerne større sikkerhed mod truslen fra Sverige. Men spørgsmålet er, hvor meget sikkerhed den kommende, periodevise grænsekontrol giver.

Regeringens oplæg er nemlig, at grænsekontrol mod Sverige kun skal foregå “et par gange om ugen“.

Både Enhedslisten og de Radikale kritiserer Mette Frederiksen’s grænsetiltag. Det er højst usandsynligt, at kontrollen vil fange kriminelle, vurderer de to partier.

For nyligt var der ifølge netmediet Friatider hele fire bombesprængninger i Sverige, herunder to i Malmø, der ligger en halv times kørsel fra Københavns Lufthavn.

Tror du, at grænsekontrol mod Sverige nogle gange ud af ugens syv dage vil øge danskernes sikkerhed mod truslen fra Sverige? Skriv din kommentar herunder.