Farvel! Bande-iraker udvises af Danmark

Brothasmedlem idømt 5½ års fængsel for hjemmerøveri og udvist af Danmark for bestandigt

Københavns Byret afsagde torsdag dom i en sag, hvor et toneangivende Brothasmedlem var tiltalt for hjemmerøveri, afpresning, vidnetrusler og våbenbesiddelse. Retten idømte den 36-årige irakiske mand 5½ års fængsel og udviste ham for bestandigt.

Hjemmerøveriet, afpresningen og vidnetruslerne blev begået overfor en beboer i Mjølnerparken i august 2017. Den irakiske mand tvang sig adgang til lejligheden sammen med en uidentificeret medgerningsmand. De to personer truede herefter beboeren med både pistol og kniv og forlangte at få udleveret kontanter. Da beboeren ikke havde kontanter i lejligheden forlangte de i stedet, at beboeren skulle betale 5.000 kr. om ugen for at få lov til at blive boende i Mjølnerparken.

Under episoden ringede beboeren 112, og alarmopkaldet var et centralt bevis i sagen sammen med vidneforklaringer og politiets observationer i området dagene før og efter hjemmerøveriet.

Under politiets efterforskning af sagen blev den irakiske mand identificeret, anholdt og varetægtsfængslet. Under ransagningen af hans hjemmeadresse fandt politiet flere våben, herunder en plomberet pistol, en signalrevolver og flere knive.

Anklager Anne Jacobsen udtaler:

Jeg er tilfreds med, at retten idømmer hårde straffe, når almindelige borgere udsættes for kriminalitet i deres hjem. Det er afgørende at borgerne kan føle sig trygge og ikke skal betale bandemedlemmer penge, for at få lov at bo i et specifikt område.”

Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om et såkaldt ”egentligt hjemmerøveri” samt den dømtes fortid. Selvom manden har været i Danmark i 17 år og har to herboende børn, valgte retten at udvise manden for bestandigt. I den forbindelse lagde retten bl.a. vægt på den meget alvorlige kriminalitet og det faktum, at han tidligere var blevet betinget udvist af Danmark for personfarlig kriminalitet.

LÆS OGSÅ:  To udlændinge idømt fængsel og udvist for bestandig

Den irakiske mand ankede dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)