FARVEL! Rumæner udvist

Den 55-årige mand blev ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning for to tricktyverier og databedrageri.

En 55-årig mand, rumænsk statsborger, blev lørdag ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for tyveri og databedrageri.

Hændelserne fandt sted i august 2017 i Aabenraa og i Vejen, hvor den rumænske mand sammen med en medskyldig kvinde ved hjælp af tricktyverier stjal to dankort, og hvor det lykkedes at hæve i alt 12.000 kroner på det ene kort.

Den rumænske mand erkendte sig skyldig.

Den 55-årige var blevet anholdt i Finland på bagrund af en international arrestordre og efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der har efterforsket sagen.

Den medskyldige kvinde, en 40-årig rumænsk statsborger, blev ved Retten i Sønderborg i april også idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for de to tyverier samt databedrageri.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)