FARVEL! To bandemedlemmer udvist

Fire mænd på 25, 30, 33 og 50 år blev i dag dømt ved Retten i Herning for omfattende handel med hash og kokain. Alle har relation til bandemiljøet i Herning

En 33-årig mand, der er srilankansk statsborger, blev idømt fire et halvt års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandigt. Den 50-årige, der også er srilankansk statsborger, skal udvises, når han har afsonet sin dom på et år og tre måneder. Herefter går der 12 år, inden han må rejse til Danmark igen.

To danske statsborgere på 25 og 30 år blev idømt fængsel i hhv. to år og tre måneder og et år og ni måneder for deres rolle i narkonetværket.

De fire mænd blev anholdt i juni sidste år efter en koordineret aktion i Herning og Vejle af Særlig Efterforskning Vest i tæt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Her blev i alt otte personer anholdt.

Retten fandt det bevist, at alle fire tiltalte i løbet af 2017 har medvirket til at sælge omkring 33 kilo hash fra hashklubber i Herning. Derudover blev de hver især dømt for forskellige forhold, hvor de i flere tilfælde har medvirket til at sælge narko til forskellige personer. Alt sammen med base i Herning. Blandt andet blev den 33-årige mand dømt for at have medvirket til at smugle flere hundrede gram kokain fra Holland til Danmark, som så blev solgt videre.

Anklager Mette Fladkjær er meget tilfreds med dommene til de fire bandemedlemmer.

– Dommene er resultatet af en lang og intensiv efterforskning, hvor det lykkedes politiet at anholde en række centrale figurer i et netværk, der står bag omfattende narkohandel. Retten gav anklagemyndigheden medhold i påstanden om, at to bandemedlemmer skulle udvises af Danmark trods deres tilknytning til landet. Der er tale om meget alvorlig og organiseret kriminalitet, så det er en naturlig konsekvens, at det fører til en udvisning, siger Mette Fladkjær.

De fire mænd tog betænkningstid i forhold til at anke dommen.