Fejl på fejl i de etablerede medier

Ifølge juraprofessor Jesper Lau Hansen har danske medier alt for mange fejl og forsimpler virkeligheden. Det skriver Bent Blüdnikow i dagens Berlingske.

Medierne er i mange år blevet betragtet med mistro, men det nye er, at hvor man tidligere havde både utroværdige medier og medier, man stolede på, så er billedet nu mere broget, og mistroen til de såkaldte seriøse medier er stigende”, siger Jesper Lau Hansen.

Artiklen fortsætter under videoen…

I sagen om krigsudredningen, som angik både Kosovo, Afghanistan og Irak, var der en uhyggelig konform enighed om at spidsvinkle sagen og påstå, at det nu var påvist, at der var vildledt og løjet, og jeg så da gerne, at medierne overvejede, hvordan man var nået frem til den konsensus”. Jesper Lau Hansen mener ikke, at f.eks. Berlingske var bedre end de andre, da alle medier kørte i hegnet på denne sag.

Jesper Lau Hansen bekræfter opfattelsen af, at danske journalister er flokdyr, der er bange for at levere anderledes historier og skriver stort set det samme. ”Medierne dækker væsentlige områder som USA, velfærdssamfundet og f.eks. bankerne på en måde, der afspejler en stor grad af konsensus mellem journalister om, at sådan er de ting – gode eller dårlige. Herved bekræfter de etablerede medier hinanden, hvilket opleves som troværdigt. Men det er ikke sikkert, at det nødvendigvis siger noget om dækningens egentlige kvalitet”.

 

 

Kommentarer