Fem danske studerende skal bekæmpe international finanssvindel fra Californien

Den 18. august rejser fem danske tech-talenter til Californien. Her skal de sammen med nogle af verdens førende eksperter udvikle deres unikke ideer til fremtidens teknologi mod blandt andet hvidvask og forsikringssvindel. Ifølge uddannelsesministeren er det en stor gevinst at sende de unge afsted.

Fem danske studerende står lige nu overfor deres livs iværksættereventyr. De er alle talenter inden for finansteknologi – også kaldet Fintech – og på den baggrund har Spar Nord Fonden netop tildelt dem et såkaldt scholarship på det prestigefyldte University of California, Berkeley. Her skal de med hjælp fra nogle af verdens førende specialister videreudvikle deres unikke ideer til fremtidens teknologi. Ideer, der blandt andet kan hjælpe finansverdenen med at bekæmpe hvidvask og forsikringssvindel.

En af de unge er den 25-årige Eigil Bagger, der læser matematisk modellering og computing på DTU i Lyngby. Han har fået ideen til en teknologi, der kan afsløre forsikringssvindel.

“Jeg har tidligere skulle anmelde et tyveri til forsikringen og blev mødt af en mur af uigennemskuelige processer. Forsikringsindustrien følger ikke med udviklingen, hvor gennemskuelighed og nem tilgang er det vigtigste for forbrugerne, og derfor vil jeg med min nye teknologi både hjælpe forsikringsselskaberne og kunderne. Forsikringssvindel koster jo både penge for forsikringsselskaberne, men også for kunderne, fordi de betaler for dette med højere forsikringspriser og grundigere gennemgang af deres forsikringssager, hvilket forringer brugeroplevelsen. Det kan min teknologi hjælpe med – og det glæder jeg mig til at udvikle sammen med nogle af verdens førende specialister”, fortæller Eigil Bagger.

LÆS OGSÅ:  Unge skaffer sig stoffer gennem venner og bekendte

Uddannelsesminister: Skal være med til at skabe nye løsninger, der gør vores liv bedre

De fire andre danske studerende, der tager rejsen til Californien med Eigil Bagger, er alle i alderen 22-25 år, og deres ideer går blandt andet på en teknologi, der kan hjælpe små og mellemstore virksomheder med revision, samt en app, der kan vejlede i investeringer, så man undgår at investere i virksomheder, der benytter børnearbejde eller er involveret i våbenindustri.

Ifølge uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, er det en gevinst for de unge at få muligheden for at læse i udlandet:

“Det er godt at læse i udlandet. Man vender tilbage som et mere helt menneske, med bedre kendskab til sig selv, sit fag og den verden, vi lever i. Der findes mange muligheder for at rejse ud, og jeg vil klart opfordre unge til at undersøge dem inden for deres uddannelse”, siger hun og tilføjer:

“Så stort tillykke til Eigil og de fire andre, der nu skal til Silicon Valley for at udvikle jeres idéer. Jeg håber, I får masser af ny inspiration, nye ideer og et nyt netværk med hjem, så I kan være med til at skabe nye løsninger, der gør vores liv bedre.”

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)