Film under åben himmel på Hesnæs Havn

'Giraffe' (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film

Når Filminstituttet traditionen tro rykker ud i landet med et omfattende Open Air filmprogram, går turen i år også forbi Falster. Det sker den 3. september, når Cinemateket i samarbejde med Falsters Kyst på Hesnæs Havn viser to film, der begge er optaget på Lolland-Falster. Arrangementet er gratis.

‘Giraffe’ (2019). Foto: Iris Janke / Komplizen Film

Den ene film er en premiere på Sophus Buhl Andersens kortfilm ‘Drengesind’, der er støttet af Guldborgsund Kommune, og som er optaget på Nordøstfalster. Filmen handler om fire unge mænd i 20’erne, der er blevet boende i provinsen. Den lidt skrøbelige og usikre hovedperson har nyligt været udsat for en stor personlig tragedie, og han kæmper med at skjule sine kaotiske følelser over for de andre.

Aftenens anden film er den tysk/danske spillefilm ‘Giraffe’ fra 2019, der er instrueret af Anna Sofie Hartmann. Den handler om Femernforbindelsen, og om de forandringer tunnelen og byggeriet vil afstedkomme for de mennesker, der bor i området. Filmen fortælles gennem Dara, der er etnolog, og ankommer til Lolland for at dokumentere de huse, der skal nedrives i forbindelse med byggeriet.

De to instruktører kommer og præsenterer deres film, og der vil være mulighed for at møde dem efter filmene. Forud for filmene vil DJ Katrine Ring spille chill-out musik på pladsen, og der kan købes drinks, mad og snacks i Spisehallen på havnen.

Program

Open Air på Hesnæs Havn, 3. september:

LÆS OGSÅ:  'Ustyrlig' udtaget til Toronto

17:30-19:30: Chill-out musik ved Katrine Ring
19:30-20:00: Introduktion af de to film ved Sophus Buhl Andersen og Anna Sofie Hartmann
20:00-20:30: ‘Drengesind’
20:30-22:00: ‘Giraffe’
22:00-23:00: Spisehallen er åben til after-party.

Pladsen ved havnen er stor, og der skal ikke bestilles billetter. Det anbefales, at publikum medbringer klapstole, og at man klæder sig på efter vejrforholdene.