Artiklen er sponsoreret.
Har du været ved at se på, hvordan du bedst kan opvarme hele eller dele af dit hjem? I mindre hjem og sommerhuse kan det godt betale sig at se nærmere på varmepumper. Først og fremmest er det en noget mere bæredygtig løsning end for eksempel elvarme, men det kan bestemt også ses på varmeregningen. En varmepumpe bruger kun en fjerdedel af den elektricitet, en elradiator bruger for at varme et rum op.
Der er forskel på varmepumper, og det kommer blandt andet an på, hvor stort et område, der skal varmes op. En varmepumpe, der varmer op fra luft til luft, fungerer rigtig godt til en bolig, der ikke er din helårsbolig. Sommerhuse er oplagte at anvende til varmepumper. Årsagen til, at denne type af pumpe ikke er optimal i en helårsbolig, er, at den ikke kan opvarme vand – og dermed radiatorer. Det er der andre typer, der kan. Find den rette varmepumpe her.
Slip for centralvarmen
Selvom du måske anvender en luft til luft-varmepumpe, er det ikke unormalt, at du stadig vil være koblet på centralvarme, når brugsvandet skal opvarmet. Men det er faktisk ikke nødvendigt, at du altid skal det. Her kan du i stedet kigge nærmere på de varmepumper, der varmer fra luft til vand. Disse fungerer bedre i en helårsbolig, hvor vandet også skal varmes op, og det er her, det virkelig bliver tydeligt, hvor store besparelser, der kan opnås ved hjælp af varmepumper.
Hvis ikke varmepumper er noget, I tidligere har haft, kan det være svært helt at finde ud af, hvor meget det egentlig kræver at få monteret sådan en størrelse, samt hvilke forbehold, I skal tage jer. Derfor kan det være en god idé lige at få snakket med en forhandler, så I kan blive rådgivet til den rette varmemåler og forhåbentlig snart se, at jeres varmeregning bliver mindre.