Fire mænd – 15-19 år – anholdt efter efter knivstik mod 18-årig – tolk var nødvendig

Grov vold – Bredgade, Kalundborg

Kl. 1845 Søndag modtog politiet en anmeldelse om, at en mand var kommet til skade efter et overfald, der var sket på Bredgade ved Vænget. Den tilskadekomne var en 18-årig mand fra Kalundborg, der blev tilset på skadeklinikken i Kalundborg, inden han blev overført til sygehuset i Holbæk til yderligere undersøgelse og behandling for stiksår i det ene ben og den ene hånd.

Han oplyste at være blevet overfaldet og stukket, da han sammen med andre kørte i bil ad Bredgade. En fremmed bil havde pludselig spærret dem vejen ud for Vænget, hvorefter flere mænd var steget ud og havde overfaldet den 18-årige siddende i bilen. Kort efter løb de tilbage til den fremmede bil, uden at de øvrige i den 18-åriges bil var blevet forulempet.

Den fremmede bil flygtede derfra i retning mod gymnasiet og derefter i ukendt retning. Politiet afspærrede Bredgade for at undersøge området for spor efter overfaldet. Årvågne vidner havde også bemærket overfaldt og kunne give politiet oplysninger om den fremmede bil, personerne i den og bilens nummerplade.

Disse oplysninger kunne politiet bruge i efterforskningen, således at Fyns politi kunne standse bilen i Nyborg-området kl. ca. 1950. I bilen var der fire mænd i alderen 15-19 år fra hhv. Odense og Kalundborg.

De blev alle anholdt og bragt til Sjælland med henblik på afhøring i sagen, så de enkeltes roller samt motivet til overfaldet forsøges klarlagt.

De anholdtes bil blev også transporteret til nærmere undersøgelse for eventuelle spor i sagen.

Varetægtsfængsling 

De fire mænd  fra hhv. Kalundborg og Odense, som blev anholdt søndag aften på Fyn, efter at de havde standset den 18-årige mand fra Kalundborg i hans bil i Bredgade, Kalundborg, og tildelt ham knivstik i et ben, blev alle fremstillet i grundlovsforhør kl. 13.00 ved Retten i Holbæk i går som sigtede for i fællesskab at have forøvet grov vold mod den 18-årige mand.

Retsmødet blev lidt forsinket, idet en tolk skulle tilkaldes, men retsmødet sluttede kl. ca. 1800 med en kendelse om, at alle fire anholdte skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 9. oktober 2018. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.