Fire mænd fra indvandrebande dømt for grov afpresning

I går blev fire unge mænd med tilknytning til bandegrupperingen LTF, Loyal to Familia, dømt for grov afpresning af seks massageklinikker på Vesterbro og Frederiksberg. Københavns Byret idømte tre af de fire bandemedlemmer 3 års fængsel, mens den fjerde fik 3,5 års fængsel. Derudover blev den ene betinget udvist af Danmark.

Anklager Anne Kirstine Jacobsen udtaler:

Jeg er yderst tilfreds med, at retten har valgt at udmåle hårde straffe i en sag som den her. Vi kan ikke som samfund tillade, at bandegrupperinger tjener penge på kriminalitet”.

Afpresning, hærværk og ildspåsættelse
Københavns Politi har efterforsket sagen siden april 2017, hvor seks forskellige massageklinikker blev udsat for afpresning.
Gerningsmændene henvendte sig ved klinikkerne og truede med at smadre stederne, hvis ejeren ikke ringede til LTF indenfor 24 timer.

Gerningsmændene kom i dagene efter retur til flere af klinikkerne, hvor de knuste ruderne eller satte ild til hoveddøren. I et tilfælde var der personer til stede på klinikken, som måtte flygte ud af bagdøren, mens ilden blev slukket.

Det lykkedes politiet at finde frem til de fire personer, som Københavns Byret idag har fundet skyldige i afpresning, hærværk og ildspåsættelse.