Flere danskere har taget cykling til sig som motionsform

Det er ikke nogen hemmelighed, at cykling har været brugt som motionsform i mange år. På det seneste er der dog flere danskere, der har taget det til sig. Om det er Jonas Vingegaards succes i Tour de France, der har medført det, er dog svært at spå om.

Faktum er dog, at der er flere danskere, der har investeret i en racercykel, fordi de ønsker at bruge den til at motionere. Er det også noget, du selv har gjort dig tanker om? Hvis ja, så er der en række ting, der bør overvejes, inden du slår til.

Har du tiden til det?

Det er vigtigt at sætte tid af til at motionere. Faktum er dog, at det kræver en del tid, hvis du vil cykle. Det er sjældent, at det er nok at sætte 30 minutter af til det. Gør du det, er det nemlig ikke en synderligt lang cykeltur, du kommer afsted på.

Derimod bør du forvente, at det tager mellem halvanden og to timer pr. gang. Hvis du har svært ved at finde tid til dette, er der sandsynligvis andre løsninger, der er bedre for dig. Vil det ikke være et problem at finde tid til dette, kan cykling dog ikke udelukkes som motionsform for dig.

Racercykler er sjældent billige at anskaffe sig. Derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, om du er villig til at bruge penge på det. I mange tilfælde vil det koste mellem 10.000 kr. og 15.000 kr. at komme i gang, men det kan nemt ende med at koste mere.

 

Er cykling overhovedet noget for dig?

Er du blevet ramt af Tour de France-feber? Eller mener du, at det rent faktisk vil være noget for dig at cykle? Det er vigtigt, at du overvejer det meget nøje. Er det ikke noget for dig, vil det nemlig være rigtig mange penge at have investeret i en cykel.

Derfor er det også afgørende, at du ikke blot kaster dig ud i det. Derimod skal du overveje nøje, om det er noget for dig. Har du mulighed for det, kan det være en god idé at låne en cykel, så du kan vurdere, om det tiltaler dig.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)