Flere får dårlig fordøjelse på grund af fælles toiletter

Mange bryder sig ikke om at gå på toilettet, når sidemanden kan høre alt, hvad de laver derude. Det fører til, at de får hård mave, fordi de ikke går på toilettet, når de skal.

Kender du det, at du bruger et toilet, hvor det er muligt at høre alt, hvad sidemanden gør? Måske vil du helst bare vente, til vedkommende er gået, indtil du selv gør det, du kom derud for. Men i nogle tilfælde kan der være sådan et rend på fælles toiletter, at det ikke er muligt.

Måske fører det til, at du helt undgår at bruge toiletterne, selvom det egentlig er det, du har brug for. Det er ikke særlig sundt for din krop og kan føre til, at du bliver forstoppet. Det er der i dag rigtig mange danskere, der døjer med.

Få gang i fordøjelsen igen

Hvis du er forstoppet, fordi du ikke har lyst til at bruge toiletterne på dit arbejde, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at få gang i fordøjelsen igen. Det kan du for eksempel gøre ved, at du tager et afføringsmiddel. Det virker effektivt nu og her, så du kan slippe af med ubehaget.

Det fungerer dog ikke på længere sigt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at spise mad, der er god for din mave, og at du så vidt muligt går på toilettet, når du skal. Prøv at finde ud af, om der ikke er et mere privat toilet i nærheden.

LÆS OGSÅ:  Ekstrem fordøjelse

Få mere private toiletter

Er det ikke muligt at opstøve et privat toilet på din arbejdsplads, er det en god ide for dig, at du tager det op med de ansvarlige. Andre synes sikkert også, at det er et problem. Det er derfor meget muligt, at ledelsen gerne vil gøre noget ved det. Særligt hvis I er flere, der nævner det.

I Danmark er det tabubelagt at tale om toilettet og det, vi laver, når vi er derude. Men det er netop vigtigt for dit velbefindende. Derfor er det også vigtigt, at du tager hånd om problemet.

Kilde: KH-Online.