Flere huse til salg efter 110 % flere sommerhus-handler i marts

Boligjagt i påsken: April tager over efter marts, hvor salget kan have slået alle tidligere rekorder på boligmarkedet

110 %. Der var rift om sommerhuse i marts, fortæller ejendomsmæglerkæden Home.

Faktisk fandt kæden købere til mere end dobbelt så mange huse som for et år siden.

Her i påsken er der heldigvis lidt flere sommerhuse at vælge imellem end for en måned siden, fortæller Boligsiden i dagens udbudstal. 6,1 % flere.

– Og det er selv om, vi har solgt flere sommerhuse i marts end i februar. Men den glædelige nyhed er, at der er en del flere sommerhus-ejere, der er klar til at sende deres sted videre til en ny familie. Sommerhuset er sat til salg, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home:

– En del sommerhuse når aldrig at komme på nettet. De er solgt til køberne inden da.


Marts kan blive bedst nogensiden

Sommerhusmarkedet mærkede de positive coronaeffekter først – allerede i marts 2020 var salget i stigning. Og det fortsatte derefter ud over stepperne.

Et år senere er hele boligmarkedet i et velsmurt gear, hvor der er kommet flere sælgere ud af busken – til glæde for køberne. Det gælder også villaer og ejerlejligheder.

– Kombinationen af flere boliger til salg og fortsat mange købere betyder, at marts – måske – kan vise sig at være den bedste måned nogensinde på boligmarkedet, siger Michael Dalsager fra Home.

Marts 2021 er Home-kædens bedste salgsmåned i kædens eksistens siden 1990 (alle bolighandler undtaget projektsalg). Home solgte 78 % flere boliger end for et år siden.

LÆS OGSÅ:  Danskerne sætter svimlende rekord: 5800 familier køber sommerhus

De samlede handelstal fra Boligsiden er først klar om cirka 14 dage.

Stigende udbud er godt

I den forgangne uge op til påske satte rekordmange til salg, viser tal fra Boligsiden.

– Mange boligejere har taget beslutningen og sat til salg. Og det er godt timet: udbuddet er lavt, og der er fortsat mange købere, så til salg-skiltene falder på et tørt sted,  siger Michael Dalsager i Home.

Udbuddet er i bund mange steder, og priserne er steget markant. Flere boliger til salg giver en bedre balance mellem købere og sælgere – og det kan tage toppen af prisstigningerne, mener Home.

Udbuddet på boligmarkedet primo april 2021:

Boligtype Antal boliger til salg Ændring seneste måned Ændring seneste år
Villaer og rækkehuse 24.164 -0,1% -27,0%
Ejerlejligheder 5.086 1,5% -28,3%
Sommerhuse 4.234 6,1% -49,6%

(Tabellen angiver det på dagen gældende udbud af de enkelte boligtyper. På grund af påsken er data trukket 30. marts 2021. Kilde: Boligsiden.)